Promjene u najuspješnijim zagrebačkim roštiljarnama postaju sve zanimljivije. Prije otprilike mjesec dana zabilježili smo da je Budweser za vikend počeo nuditi janjetinu i odojak s ražnja. Ovih dana, pak, lanac grill restorana Batak na jelovnik uvodi sporo pečenu teletinu.
Očišćena teleća plećka peče se punih šest sati na niskoj temperaturi, u društvu luka i korjenastog povrća. Povrće se protisne i pomiješa sa sokovima od pečenja, da bi se dobio gusti umak. Teletina se poslužuje s pjenastim pire krumpirom.
Meso je na kraju putrasto i vrlo bogato. Uobičajeno izdašna porcija košta 89 kuna, a mi smo uz ovo za roštiljarne netipično jelo pili šampionski babić Dalmatian Dog, koji se u Batku toči na čaše.
U svoj je jesenski program Batak vratio juhu od pečene bundeve, koja je za ovu sezonu osvježena đumbirom. Stalne inovacije u modernim zagrebačkim roštiljarnama imaju zajednički strateški cilj: mobilizirati što više nove publike koja želi jesti u restoranima po prihvatljivim cijenama, a koju ne zadovoljava samo roštilj, premda roštilj naravno ostaje core business.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.