Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

MALI VODIČ KROZ ZAGREB NA VRHUNCU LJETA Gdje jesti, gdje piti koktele i gdje piti vino

U prvom tjednu kolovoza Zagreb je uvijek prazan i pust. Bar naizgled. Ovog bi ljeta Zagreb trebao biti osobito prazan i pust jer nema mnogo turista, a skoro svi su Zagrepčani na moru. I skoro svi restorani  su zatvoreni: ne radi čak ni Carpaccio, koji je uvijek radio tijekom ljeta. Ne radi Theatrium, ne radi Izakaya.  Nav je na moru, Tekka radi samo za ručak, El Toro je na praznicima, Zlatna školjka zatvorila se do 20. kolovoza, Burgeraj do 16. kolovoza, čak je i zalogajnica Kod Šime otišla na kolektivni godišnji.

Budući da je Zagreb ipak velik grad, nije baš potpuno pust i prazan, u što smo se uvjerili sinoć kad smo u Teslinoj jedva pronašli stol za večeru. . Dapače, restorani i barovi koji rade, rade izvrsno. Evo, dakle, kratkog vodiča kroz Zagreb na vrhuncu ljeta.

GDJE JESTI

Zinfandel’s, Esplanade

oleander-esplanade

Ljetne su večeri idealne za uživanje u visokoj kuhinji u elegantnom ambijentu terase Oleander

Vinodol, Teslina

vinodol3

Uz pouzdanu nacionalnu kuhinju, Vinodol nastavlja osvježavati meni novim kreativnim jelima poput salate od tatakija od tune s majonezom od kopra. Na prošlom je tjednom meniju briljirao morski pas s grahom.

Okrugljak, Mlinovi 

okrugljak

Najsjenovitija zagrebačka terasa odličan je zaklon od vrućine za ljetni ručak

Franko’s Pizza & Bar, Branimirova

franko-pizza-g

Jedina hrvatska pizzeria koja se uspjela uvrstiti među 50 najboljih pizzerija u Europi (izvan Italije) radi, srećom, cijelo ljeto.

Namaste, Preradovićeva/Cvjetni trg

namaste-cvjetni

Ovaj zanimljivi restoran južnoindijske kuhinje sinoć je bio ugodno popunjen.

Al Dente, Bogovićeva

al-dente-2

Al Dente peče izvrsnu pizzu s visokim rubovima. Na pasti bi još morali raditi.

Korčula, Teslina

korcula-teslina

Korčula je sve ambiciozniji riblji bistro s prilično kompetentnim izborom vina

Le Bistro, Esplanade

esplanade-bistro-sir

Najbolji zagrebački bistro, uz Mali bar, ima terasu koja se ponaša kao ruža vjetrova. Kad je svugdje u centru mirno, ondje žestoko puše , što je super za suptropsku zagrebačku klimu.

GDJE PITI KOKTELE

Landsky, Ozaljska

landsky-3

Sinoćnji Bellini na Remizi  prilično nas je impresionirao, pa smo u manje od pola sata popili dva. Landsky je hiperprofesionalan i jeftin .

Peaches & Cream, Krapinska

peaches-cream

Bar miksologa Dominika Bečvardija i Mišela Posavca otvoren prije dva mjeseca, pridonio je pretvaranju Trešnjevka u središnjicu zagrebačke koktel scene.

Blend Bar, Gundulićeva

blend-bar

Blend Bar preko puta zgrade Hrvatske elektroprivrede, otvorio se prije dva tjedna. Riječ je o još novom baru, prvom samostalnom projektu poznatog barmena Filipa Lipnika, što je samo po sebi dobra vijest.

GDJE PITI VINO

Le Bistro, Esplanade

le-bistro-drappier

Le Bistro je novom vinskom kartom, s puno interesantnih vina na čaše uključujući Tomčev Marany, postao i jedan od boljih zagrebačkih vinskih barova.

Cheese Bar, Cesarčeva

cheese-bar

Cheese Bar, s najmanje pedesetak domaćih vina na čaše, uvijek je pun, pa tako i u prvom tjednu kolovoza.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.