Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pierre je pristojna kvartovska slastičarnica srednjeg ranga, s dobrim sladoledom

pierre-4

Projekt zagrebačke slastičarnice Pierre otvorene lani, započeo je sa sladoledom Osnivačica Iva Steinbauer novinarima je tada rekla da je odlučila promijeniti profesiju nakon što je na Orebiću probala jedan izvrstan sladoled. Formalno se kao slastičarka školovala u Bologni, uz nekoliko edukativnih programa u Hrvatskoj.

Pierre, nazvan tako u čast velikom francuskom slasičaru Pierreu Herméu, otvoren je na još donedavno netipičnoj lokaciji na zagrebačkoj Remizi. Namjerno. Steinbauer je htjela otvoriti baš kvartovsku slastičarnicu, i to u svom kvartu, što se naknadno pokazalo i dobrom odlukom. Zbog potresa i pandemije, navike i želje Zagrepčana su se promijenile. Više cijene mir, svoj kvart, komociju i uživanje u manjim ali kvalitetnim izlascima. 

pierre-3

Na Remizi, gdje do par godina nije bilo ničeg osim mračnih birtija i fast food kioska, sada se nalazi cijeli klaster dobrih mjesta. Pierre je par minuta udaljen od jednog od najvrućih zagrebačkih barova (Landsky), par metara od popularnog puba Kvart i par metara od ispostave još popularnijeg lanca kafića Vivas. I u subotu u četiri popodne, kad aktivnost u gradu ne može biti manja, svim su trima terasama odzvanjali glasovi gostiju.

Pierre je nevelika, pristojno uređena slastičarnica u kojoj dizajn sugerira da je sve podređeno sastojcima i tehnici. Jednostavna mala staklena vitrina s kolačima, mašina za espresso, hladnjak s pićima i vitrina sa gelato, koji su ove sezone napravili s izvrsnim Meltom.

Imaju dvije ponude, standardnu i premium po cijenama od 12 i 15 kuna za kuglicu. Kava je vrlo dobra, a kolači koje smo probali ostavili su neujednačen dojam. U vitrini s desetak kolača sezonska su dva, Vragola s jagodama i choux s kremom i jagodama. Ostali su kolači s dosta čokolade, karamela, s tonkom, yuzuom i slično. Pierre je poznat i po sourdough kruhu i finim pecivima, koja u subotu popodne nismo vidjeli. Naručili smo gianduju, Vragolu i Mr.Choux, choux tijesto s dvije kreme i jezgrom od karamela.

Svi kolači jako lijepo izgledaju i očigledno je da se rade od prirodnih sastojaka, bez fejkanja. No, Vragola, kolač od nekoliko slojeva tankog biskvita s kremom od jagode i svježim jagodama, iako finog ljetnog okusa, toliko je obojan da stvara dojam umjetnog. Gianduja je bila dobra, krema vrlo ukusna, s teksturom koja pomalo podsjeća na gianduju i tostiranim lješnjacima koji su dali crunch, dok je Mr. Choux bio izvrstan.

Nijedan od tri kolača koje smo probali u subotu ne bi nas naveo da sjednemo u auto i odemo na Ljubljanicu samo zbog njih, ali Pierre je pristojna, zanatski savjesna kvartovska slastičarnica srednjeg ranga u kojoj se uvijek može pojesti pristojan kolač i u mirnoj ugodnoj atmosferi popiti kava. Pierre je solidan predstavnik ugostiteljskog modela koji želi spojiti kvalitetu, ne prevelike gastronomske ambicije i fokusirati se na lokalne goste. Taj model opravdano osvaja zagrebačke kvartove sve dalje od centra.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.