Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Index javlja da se najesen bez covid potvrda neće smjeti ući u shopping centre

arena

Index je sinoć objavio nacrt Vladinog plana za borbu protiv četvrtog vala epidemije, koji se očekuje  najesen.Svakako najvažnija točka tog plana tiče se širenja upotrebe covid potvrda.

Pozivajući se na izvore u Stožeru, Index piše kako se ozbiljno razmišlja o tome da se ulazak u shopping centre omogući isključivo osobama s covid potvrdama, dakle onim osobama koje su se cijepile, preboljele su koronu ili imaju recentne negativne testove. Ako se usvoji pravilo da se u shopping centre smije ući samo s covid putovnicama, u centrima se više ne bi primjenjivale druge  epidemiološke mjere.

Vlada, nadalje, planira pokrenuti razgovore sa sindikatima u pojedinim djelatnostima, kako bi izvršila dodatni pritisak da se što veći broj zaposlenih cijepi. Riječ je o nastavnicima, zdravstvenim radnicima, osobama koje rade na šalterima, zaposlenima u  javnom prijevozu…

Vlada zasad ne planira uvesti obavezno cijepljenje u tim sektorima, nego redovita testiranja, i to svakih 48 sati, za one koji se ne žele cijepiti Vidjet ćemo li hoće li najava  zabrane shoppinga bez covid potvrde potaknuti neodlučne Hrvate da se ipak masovnije cijepe.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.