Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Veliko otvaranje u Americi i Engleskoj pokazuje zašto se svi moramo cijepiti

london-cocktail-week-lyan

Idući tjedan otvaraju se, dakle, zatvoreni prostori njujorških restorana. Već nekoliko tjedana gledatelji smiju posjećivati NBA utakmice: američki su se navijači, premda u ograničenom broju, vratili ne samo na stadione nego i u dvorane. Ponovo su se počeli organizirati koncerti. Život i biznis, ugostiteljstvo i kultura, u Americi su se počeli normalizirati.

Slično je i u Engleskoj koja je još prije mjesec i pol donijela precizan plan otvaranja. Taj se plan toliko dobro realizira da su londonske ulice ponovo prepune, kao u predepidemijskom vremenu.

Velika Britanija prekjučer je zabilježila prvi dan ove godine, bez ijednog smrtnog slučaja od korone. U Sjedinjenim je Državama od covida-19 umrlo gotovo 600 tisuća ljudi. U Velikoj Britaniji 128 tisuća. Riječ je, dakle, o zemljama koje su strahovito stradale tijekom epidemije.

Sada se, međutim, otvaraju i normaliziraju. Kako je to moguće? Otvaranje i normalniji život u Americi i Velikoj Britaniji omogućilo je isključivo cijepljenje. U Americi je jednom dozom zasad cijepljeno više od 155 milijuna ljudi, a s dvije doze više od 116 milijuna. U Velikoj Britaniji jednu je dozu primilo više od 35 milijuna stanovnika.

U oba se skučaja radi o oko pola ukupne populacije. I zato se, zahvaljujući visokoj procijepljenosti, Sjedinjene Države i Velika Britanija mogu otvoriti. I zato se svi moramo cijepiti.

Cijepljenje protiv korone nije nikakvo pitanje osobnog izbora. Cijepljenje protiv korone jest preduvjet za povratak u normalan život pa tako i preduvjet za normalan rad ugostiteljske, turističke i prehrambene industrije. I zato cijepljenje nema alternativu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.