Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Inspekcija je zatvorila hvarski Laganini, jedan od najboljih hrvatskih restorana

sea-laganini

Dalmatinski portal u četvrtak je objavio da je Državna inspekcija zatvorila glasoviti hvarski restoran Laganini, zbog povrede pomorskog dobra. Inspekcija tvrdi da je vlasnik Laganinija izgradio pet drvenih nadstrešnica za posluživsnje hrane i pića i da je izbetonirao dio obale kako bi omogućio postavljanje ugostiteljske opreme, te da je sve to učinio bez odgovarajuće koncesije. Stoga je Inspekcija zatvorila i ogradila Laganini, dok su protiv vlasnika podnesene odgovarajuće prijave.

Laganini je već godinama uvjerljivo najbolji hvarski i jedan od najboljih hrvatskih restorana. Chef Hrvoje Zirojević u Laganiniju promovira modernu, hedonističku i vrlo sofisticiranu dalmatinsku kuhinju. Vinska lista spada među najkompetentnije u Hrvatskoj, dok je posluga gotovo jednako dobra kao u Esplanadi

Laganini na Svetom Klementu tvornica je novca. Stoga nismo sigurni je li ga pametno zatvarati usred ionako najgore hvarske sezone od rata do danas. Posve je jasno da je zloupotreba pomorskog dobra nedopustiva, što treba odmah kažnjavati i sprečavati. Ako je vlasnik Laganinija zaista počinio taj prekršaj, čini nam se da bi bilo pametnije ozbiljno ga financijski kazniti i zatvoriti tih pet spornih nadstrešnica, nego usred ljeta zatvoriti najvažniji hvarsku gastronomsku atrakciju.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Inspekcija je zatvorila hvarski Laganini, jedan od najboljih hrvatskih restorana

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min