Dino Galvagno s vremana na vrijeme vraća se na hrvatsku restoransku scenu i kao kuhar, a ne samo kao konzulant. Tako ovoga ljeta, još od 1. lipnja kuha u konobi Bare u mjestu Funtana kraj Poreča. Galvagna je u Bare dovelo prijateljstvo s chefom Domagojem Barišićem, koji je u prvoj polovici ovog desetljeća kuhao u Galvagnovim progresivnom restoranu Peta četvrtina. Domagoj Barišić vlasnik je konobe Bare, gdje je Dino Galvagno gostovao još 2016.godine. Ove bi godine trebao odraditi cijelu sezonu.
Dino Galvagno jedan je od najvažnijih hrvatskih chefova od 1990. godine do danas. Galvagno je prvi u Hrvatskoj uspostavio načela mikrosezonalnosti, lokalnosti, održivosti i zero waste pristupa, što je sve propuštao kroz visoke kulinarske tehnike. Bistro Prasac na Gornjem grsdu bio je njegov najuspješniji restoran, dok Peta četvrtina sigurno spada među najvažnije i najbolje hrvatske restorane 21. stoljeća.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.