Nova ofenziva Covida-19 ne smije isprazniti zagrebačke restorane. Jer bi to značilo da je ispraznila cijeli grad, budući da grad bez restorana naprosto nije grad. U srijedu navečer na društvenim su se mrežama počele širiti objave više vlasnika barova i restorana koje govore o otkazima rezervacija. Što nas je potaklo da napravimo listu korektnih do izvrsnih zagrebačkih restorana koji imaju dovoljno velike terase da na njima ne mora doći do bilo kakvog bliskog socijalnog kontakta. Evo, dakle, liste dobrih zagrebačkih restorana na čijim terasama postoji relativno mala vjerojatnost od zaraze koronom..
Stolovi u Zinfandelu razmaknuti su metrima jedan od drugog i u normalnim okolnostima. U vrijeme korone osoblje nosi maske i rukavice. Hrana je naravno između izvrsne I briljantne. Higijenske su mjere u Le Bistrou jednako opravdano oštre, a kuhanje nije bitno slabije nego na Terasi Oleander.
Okrugljak je stvoren za sve vrste izolacije. Stolovi ispred glavne restoranske zgrade uvijek su udaljeni nekoliko metara jedan od drugog, dok su stolovi kraj potoka potpuno izdvojeni. Hrana može biti uzbudljivija nego što je danas, ali nije nekorektna.
Noel je vrlo pažljivo, u skladu sa strogim epidemiološkim uputama, na svoju terasu postavio tek nekoliko stolova koji su jako daleko jedan od drugog. Noel je, gledajući prema razmacima među stolovima među gostima, jedno o do sigurnijih mjesta u Zagrebu. Kuhanje chefa Bruna Vokala prilično je impresivno.
Matija Bogdan trenutno kuha najautoritativniju hranu u Zagrebu, ne računajući avangardnog Tvrtka Šakotu. Ako chef Bogdan ne dobije Michelinovu zvjezdicu bit će to ozbiljna nepravda. Lijepi vrt Mana u Medvedgradskoj omogućuje korektnu socijalnu distancu.
Theatrium ima veliku terasu ispred restorana, plus jako razmaknute stolove u donjoj blagovaonici. Theatrium bi, dakle, morao biti uvjetno siguran po dosad objavljenim epidemiološkim kriterijima. Chef Filip Horvat, uz klasike poput govedine Wellington, ovih dana kuha izvsrna sezonska jela, Jučer smo probali cvjetove tikvica u tempuri I fantastičan tamni rižoto s vrganjima, lisičarkama I crnim trubačima.
Carpaccio je prvih dana poslije lockdowna uspio postaviti stolove, tako da gosti nisu u izravnom međusobnom kontaktu. Hrana je uobičajeno dobra, dok su vrganji kao i uvijek najbolji u gradu,
Izdvojena terasa ispod restorana idealna je za izolaciju, kao i za promatranje ljudi koji šeću Tkalčićevom. Bistronomski meni chefa Belizara Miloša katkad, kao u slučaju bolognesea, uključuje najukusniju hranu koja se uopće može pojesti u Zagrebu.
Karijola u Vlaškoj ima dvoetažnu terasu s velikim razmakom među stolovima. Vlasnici jedne od dvije najvažnije zagrebačke pizzerie, novom su terasom pogodili duh vremena. Pizza je još uvijek vrlo dobra.
Dakle, malo što volimo manje od fejkanog fine dininga, koji se pokušava fejkano prezentirati po lifestyle medijima, čime se Dubravkin put bavi otkako ga je napustila Priska Thuring. Međutim, terasa Dubravkinog puta jedna je od najljepših u Zagrebu, Mislimo da bi taj restoran, u sadašnjim okolnostima, trebao kuhati samo jednostavno i svježe i da bi takvim pristupom mogao vratiti goste.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.