Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Trumpov odbor za spas restoranske industrije: 19 direktora fast food lanaca i korporacija i četiri slavna chefa

trump-burgeri

Američki predsjednik Donald Trump u srijedu je najavio da okuplja niz američkih istaknutih stručnjaka i profesionalaca u specijalne timove koji će Bijelu kuću savjetovati kako spasiti svaku pojedinu industriju od posljedica pandemije korona virusa.

Podsjetimo, zbog dvomjesečnog odbijanja Bijele kuće da poduzme bilo kakve mjere zaštite od pandemije nakon što je ona već bila uhvatila maha na američkom teritoriju, SAD je postao glavno svjetsko žarište zaraze, s više od 600 tisuća zaraženih i više od 28 tisuća umrlih. Zbog pandemije koja prijeti desetkovanjem američkog biznisa, vlada je u ekonomiju spremna ubaciti paket bez presedana u povijesti, čak dva bilijuna dolara. No, da bi od njega zaista bilo koristi, morat će povući niz ispravnih poteza u svim sektorima. Što je američki predsjednik odlučio napraviti uz pomoć mreže odbora nazvane Veliki američki industrijski preporod.

Cilj je “nova budućnost i prosperitet Amerike”, točnije “zdravlje i bogatsvo Amerike, najeovisnije, samodovoljne i otporne na krize.” U restoranskom sektoru, jednom od najvećih poslodavaca u Americi koji je trenutno praktički mrtav, to izgleda ovako.  Dobro Food & Beverage (Hrana i piće) čini više od dvadeset velikih imena američke prehrambene industrije. Spas američkog prehrambenog sistema Donald Trump, kao i u svemu, vidi u onome što mu je blisko i što razumije: fast foodu i najmoćnijih prehrambenim korporacijama.

U odboru su četiri velika američka chefa: Thomas Keller (koji se upravo pokušava natjerati osiguravajuće kuće da prestanu izbjegavati pomoć restoranima), Jean-Georges Vongerichten, Wolfgang Puck i Daniel Boulud. Ne zna se tko je sve bio ili nije bio pozvan, četvorica chefova koji su pristupili odboru kažu da su počašćeni i ponosni što mogu pomoći svojoj zemlji u krizi. Ovo je sastav odbora koji bi trebao presudno utjecati na američku prehrambenu politiku nakon epidemije korona virusa..  

  • Marvin Irby, Predsjednik Nacionalnog udruženja restorana 
  • Chris Kempczinski, direktor McDonald’sa
  • Gene Lee Jr, direktor Darden Restaurants grupe koja upravlja najmasovnijim, osrednjim američkim restoranskim brendovima poput Olive Gardena 
  • James Quincey, direktor Coca Cole
  • Ramon Laguarta, direktor Pepsi Co.
  • Dan Cathy, direktor fast food lanca Chick-fil-A
  • John Chidsey, direktor lanca sendvič barova Subway 
  • David Deno, direktor Bloomin’ Brands grupe, koja upravlja nizom masovnih casual restorana u Americi 
  • David Gibbs, direktor YUM! Brandsa, korporacije koja upravlja mega brendovima fast food industrije poput KFC-a, Pizza Huta  i sl.
  • Rob Lynch, direktor franšiznog lanca pizzerija Papa Johns 
  • Todd Penegor, direktor fast food lanca Wendy’s 
  • Walt Ehmer, direktor restoranskog lanca Waffle House 
  • Kevin Johnson, direktor Starbucksa 
  • Wolfgang Puck- chef restorana Spago
  • Thomas Keller, chef restorana The French Laundry i Per Se
  • Jean-Georges Vongerichten, chef restorana Jean Georges koji radi u Trump Toweru
  • Daniel Boulud – chef niza restorana u svijetu koji rade pod njegovim imenom
  • Ray Washburne, M Crowd Restaurant grupe specijalizirane za meksičke restorane i taco shopove–
  • Jimmy John Liautaud, osnivač franšize fast food lokala Jimmy John’s
  • Michael Mullen, direktor Kraft korporacije
  • Dirk Van Dongen, predsjednik Nacionalnog udruženja veletrgovaca i distributera 
  • Robert Cresanti, predsjednik Međunarodnog udruženja franšizera
  • Paul Brown, predsjedik Inspire Brands grupe, vlasnika više fast food lanaca
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.