Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Osječki Osijek jako je pristojan poslovni hotel s lijepim pogledima na grad

hotel-osijek

Osijek je, uz Varaždin, najljepši grad hrvatske unutrašnjosti (Zagreb po definiciji nije u konkurenciji). Osijek je pun prelijepe secesionističke arhitekture, Europska avenija doista je široka kao avenije i bulevari u većim europskim gradovima, parkovi su zanimljivi čak i zimi, grad doslovno živi uz Dravu, dok je cijeli kompleks Tvrđe s okolnim ulicama naprosto spektakularan i arhitekturom i onim specifičnim spleenom autentičnih starih gradskih jezgri. Rupe od granata na fasadama Tvrđi daju neku vrstu osjećaja žive dokumentarnosti.

osijek-hotel-lobi

A Osijek se valjda ni s jednog mjesta ne vidi tako dobro kao iz apartmana na desetom katu hotela Osijek. S desetog kata hotela Osijek možete promatrati rijeku koja definira grad, pa polusmrznuti mali kanal gdje su usidreni čamci i brodići, pa atraktivno osvijetljeni pješački most preko Drave, a zatim sam grad, od šetališta pored rijeke, preko zgrada tipičnih za urbanizam i arhitekturu kasnog prošlog stoljeća, do zvonika crkava u Tvrđi.

Okej, apartman na desetom katu nadreprezentativan je za hotel Osijek: taj je apartman vrlo prostran, s izvrsnim krevetom, dva velika televizora, udobnim naslonjačima i vrlo solidnom kupaonicom. No, i ostali dijelovi ovog hotela s četiri zvjezdice ostavljaju puno bolji dojam nego 90 posto jadranskih hotela s četiri zvjezdice.

osijek-lobby-bar

Osoblje je brzo, ljubazno i profesionalno kao u hotelima s pet zvjezdica. U restoranu Zimska luka kuha Tomica Đukić, jedan od najboljih hrvatskih kontinentalnih chefova, a u baru kraj ulaza atmosfera je jednako vibrantna i ujutro i pred ponoć: Osijekov nas je bar svojom živahnošću podsjetio na Dijanu zagrebačkog Westina/ Intercontinentala iz njenih zlatnih, davnih vremena, s tim da su cijene ovdje smiješne: čaša vrhunske Mihaljeve ili beljske graševine košta manje od trideset kuna.

osijek-most
osijek-tvrdja

Nije neobično što se hotel Osijek može pohvaliti ocjenom 9,1 na Booking.comu. S Osijekom i Waldingerom, glavni grad Slavonije i Baranje ima više nego pristojnu hotelsku ponudu koja može poslužiti kao infrastrukturni preduvjet za razvoj slavonskog turizma.

A tu je još i butikni hotel Tvrđa u Tvrđi, koji ćemo posjetiti tijekom idućeg boravka u ovom zaista šarmantnom gradu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.