Ljeto 2019. traje već jako dugo. Ulazimo u treći uzastopni mjesec s temperaturama višim od 30 stupnjeva. Što znači da smo već pomalo zasićeni suncem, vrućinama i ljetnim olujama, i da polako mislimo na jesen. A u kasno ljeto i ranu jesen Zagreb očekuje nekoliko zanimljivih restoranskih otvorenja.
Radovi u novom, velikom restoranu chefa Filipa Horvata napokon se dovršavaju. TheAtrium bi se trebao otvoriti sredinom kolovoza, da bi punu radnu temperaturu dosegao u rujnu. Za ručak će se posluživati a la carte, a za večeru degustacijski meniji visoke kuhinje.
Bernard Korak, jedan od najtalentiranijih i najkompetentnijih hrvatskih chefova, ove bi jeseni, negdje poslije berbe, trebao otvoriti dugo očekivani restoran na obiteljskom imanju. Bernard Korak lani je de facto vodio kuhinju Hiše Franko, trenutno 37. najboljeg restorana na svijetu prema San Pellegrinovoj listi. Gospodin Korak posluživat će isključivo degustacijske menije.
Branimir Centar navečer je skoro uvijek pun zbog kino predstava, a njegov food hall u nastajanju djeluje civiliziranije i modernije od sličnih prostora u Areni i Avenue Mallu. Uz veliki Umami, koji nas nije oduševio, u Branimirovom food hallu još se otvaraju sushi bar Manga i slovenski burger bar Lars&Sven.
Soi Fusion Bar otvorio se prošlog tjedna, ali zasad s krajnje limitiranim menijem od četiri ili pet jela. Čekamo da se chef Vid Nikolić vrati iz Poreča, i da se baci na sastavljanje pravog jelovnika, koji bi od Soija mogao napraviti jednu od vodećih zagrebačkih street food adresa i prvi ramen bar.
S nestrpljenjem i osobnim interesom, jer tamo jedemo sladoled i kolače četrdesetak godina, čekamo otvaranje novog Orijenta. Podsjetimo, obitelj Sučević-Ildizi koja je Orijent vodila od osamdesetih godina prošlog stoljeća, ovog je proljeća otišla u mirovinu. Zatim je Orijent otišao na najdulji godišnji u svojoj povijesti, a otvorenje nove verzije zaista kultne zagrebačke slastičarne očekuje se 18. kolovoza.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.