Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Najjači svjetski proizvođači žestokih pića udružili su se u moćan trgovinski lobi

bacva

Najveći svjetski proizvođači žestokih pića i organizacije povezane s tom industrijom, početkom srpnja okupili su se u Ženevi kako bi osnovali Svjetski savez za destilate (World Spirits Alliance, WSA). Riječ je o međunarodnom trgovinsko udruženju, odnosno moćnom lobiju koji će zastupati interese ovog sektora na međunarodnoj razini. Među članovima su Diageo, Pernod Ricard i Scotch Whisky Association. 

WSA će zastupat proizvođače pred svjetskim organizacijama, dakle pred Svjetskom trgovinskom organizacijom, Svjetskom zdravstvenom organizacijom i Ujedinjenim narodima.  

“Ciljevi WSA su stvoriti zajedničku platformu za razmjenu i imati predstavničko tijelo kojie će nam omogućiti da komentiramo globalno relevantne teme, posebno u područjima regulative i trgovine, kao i da pomognemo u razvoju pozitivnog okruženja za održivi razvoj sektora, ” rekao je za Drinks International prvi predsjednik Saveza Rodolfo González

Među glavnim ciljevima su im ukidanje carinskih barijera, diskriminatornih poreza i drugih protekcionističkih politika, te borba su transparentnije propise bazirane na dokazima. Industrija žestokih pića ne susreće se samo s tradicionalnim trgovinskim protekcionizmom, već i s vrlo uspješnim zdrastvenim kampanjama koje ograničavaju željeni rast prodaje žestokih pića. Drugi veliki problem industrije su krivotvorine, a treći vrlo različite nacionalne politike trošarina i javnozdravstvenih mjera.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.