Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Lidl je nadmašio samog sebe. Za 17 kuna prodaje smrznutu “američku” pizzu od 1060 kalorija

lidl-pizza

Tjedan američkih okusa koji je upravo počeo u Lidlu, najbolje je pokazao tajnu globalnog i lokalnih poslovnih uspjeha ovog njemačkog lanca supermarketa. Ta je tajna jednostavna i jednoznačna: što više kalorija za što manje novca. Naime, uz razne burgere, hot dogove, krafne i trganu svinjetinu, Tjedan okusa Amerike obuhvatio je, tko zna zašto, i “američke” pizze.

Američke pizze naravno postoje kao zasebni gastronomski žanr, od njujorške thin crust pizze, do čikaške deep dish pizze, uz milijun manje poznatih stilova. No, ovdje se radi o pizzama koje su proizvedene za njemačko tržište, koje nemaju puno veze s američkim stilovima i koje su se proširile po raznim Lidlovim dućanima, da bi stigle i kod nas.

Brand se zove McEnnedy, kutija je, očekivano, ukrašena Kipom slobode, a smrznute pizze koštaju samo 17 kuna. Verzija sa sirom, koja se zove Loaded Cheese, teška je 440 grama i sadrži fascinantnih 1060 kalorija!

Za sedamnaest kuna možete, dakle zadovoljiti više od pola svoje dnevne potrebe za kalorijama. Doduše onim najgorim kalorijama, jer ova pizza sadrži 46 posto ugljikohidrata i 37 posto masnoća. To je ona smrtonosna kombinacija, koja ljude čini pretilima, a kardiologe prezaposlenima.

Popijete li uz tu golemu pizzu još koje pivo ili gazirani sok, blizu ste 1500 kalorija, ili ste ih prešli. Naravno, ovu gigantsku mješavinu masnoće i škroba možete podijeliti na dvoje, pa ćete osjećati manju grižnju savjesti. No, to ovdje nije bitno. Važno je da Lidlova “američka ” pizza pokazuje kako će vas Lidl za smiješno mali novac, manji od dva primjerka dnevnih novina, nahraniti najnezdravijim kalorijama koje se uopće mogu zamisliti. To je suštinska tajna Lidlova uspjeha. Sve drugo su nijanse..

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.