Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pogledajte trailer za 6. sezonu Netflixovog Chef’s Tablea

chefs-table-6

Šesta sezona Netflixovog serijala Chef’s Table koja stiže 22. veljače, druga je po redu koja se bavi chefovima koji nisu nužno medijske zvijezde, ali imaju važne uloge na restoranskoj sceni i u raspravi o budućnosti globalnog sistema prehrane.

U novoj sezoni upoznat ćemo Mashamu Bailey, cheficu restorana Grey u gradu Savannah u Georgiji na jugu SAD-a. Njezina južnjačko-afrička kuhinja je nešto posve novo na američkoj sceni, ali talent Mashame Bailey komunicira puno više od okusa. Njena hrana i Grey redefiniraju poziciju, identitet i kulturu crnačke zajednice u Americi.

U Americi je snimljena i epizoda o Seanu Brocku, poznatom chefu restorana Husk u Charlestonu u Južnoj Karolini, jednom od začetnika ideologije najboljih lokalnim sastojaka, foraginga i istraživanja tradicije u modernoj američkoj kuhinji. Sean Brock je autentičnu domaću kuhinju juga SAD-a uspio uvesti u visoko restoransko kuhanje, boreći se usput s ozbiljnim životnim problemima.

Azijska epizoda posvećena je nevjerojatnoj Asmi Khan, chefici rođenoj u kraljevskoj obitelji i Aligarhu u Indiji. Asma je kuhati počela u odraslim godinama, kao profesorica ustavnog prava na Cambridgeu. Danas u Londonu ima popularni restoran Darjeeling Express u kojemu se bavi modernizacijom tradicionalnih indijskih recepata i obnovom zaboravljene mogulske kuhinje. U Darjeeling Expressu rade samo žene. Mnoge su druge kćeri, što je u indijskom društvu često prezren status, pa se prihodi restorana doniraju za pomoć drugim kćerima. Darjeeling Express im financira školovanje.

U šestoj sezoni Chef’s Tablea prvi put je epizodu dobio čovjek koji nije chef. Talijan Dario Cecchini je mesar koji uz nekoliko restorana koje vodi u Italiji stalno radi u svojoj mesnici. Checchini je rođen u mesarskoj obitelji, studirao je je veterinu i mnoge je talijanske chefove naučio osnovama rada s mesom. Obožavatelj Shakespearea i Dantea, filozof, showman i majstor, Checchini će nesumnjivo biti zanimljiv lik u novom ciklusu Chef’s Tablea.  

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.