Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Sumnjivo meso za kebab pronađeno je i povučeno iz tri hrvatska lokala

poljske-krave

Hrvatska Sanitarna inspekcija u tri je lokala koji prodaju kebab pronašla meso za koje se sumnja da je preko Slovenije došlo iz poljske klaonice, nedavno uhvaćene u klanju bolesnih krava.

Slovenske službe također su naredile povlačenje sumnjive govedine sa slovenskog tržišta. Riječ je o mesu koje u Sloveniju uvozi distributer Alebon. Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić kasnije je izjavio da nije bila riječ o mesu iz sporne poljske klaonice. Tvrtka Alebon iz Slovenije, Hrvatske i Mađarske povlači oko 12 tona goveđe smjese a kebab, objavio je u srijedu RTL.

U hrvatskoj se na kebabu radi golemi biznis. Naravno, nije riječ o pravom kebabu koji se tradicionalno peče od nekoliko vrsta pravog mesa, već o smjesama sličnima paštetama koje oponašaju kebab, a sastoje se od najlošijih dijelova mesa i mesnog otpada i aditiva, i prodaju se smrznute. Pečene smrznute smjese za kebab jedna su od najgorih vrsta hrane koje su opće mogu kupiti u Hrvatskoj, ali su popularne zbog niske cijene i zato što se publika kebabdžinica već navikla na okuse aditiva pa pravi kebab zbog većih ulaznih troškova i zbog nemogućnosti masovne prodaje zapravo nije isplativ.

Iako se srećom čini da nitko u Hrvatskoj nije bio ugrožen od poljskih bolesnih krava, ovaj bi slučaj trebao biti upozorenje za sve koji prodaju i kupuju trash kebabe u hrvatskim pečenjarama.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.