Jedan od najboljih hrvatskih barova Dežman, upravo mijenja vodstvo. Umjesto Andree Klemenčić, Dežman i Dežman mini bar vodit će sommelier Marko Rundek, koji je zadnjih nekoliko godina radio kao sommelier Dubravkina puta. Andrea Klemenčić, pak, prelazi u čisti ugostiteljski konzalting. Njezina firma upravo razvija cjeloviti F&B koncept za novi dubrovački luksuzni hotel One Suite koji se ovoga ljeta otvara kraj Sheratona u Srebrenom. Za Klemenčić je to logični daljnji korak u karijeri. Njezin tim u Dežmanu postavio je novi standard kvalitete i ambicije barova u Hrvatskoj, a s Dežman mini barom ušao u vrh brzorastuće scene koktela. “U komunikaciji s ugostiteljima vidjela sam da na tržištu postoji velika potreba za specifičnim, integralnim ugostiteljskim konzaltingom fokusiranim na razvoj kvalitetne i vrhunske ponude, posebno u hotelima”. Ovisno o projektu, objašnjava Klemenčić, to može biti postavljanje i razvoj barova, dizanje kvalitete doručka ili nekog drugog segmenta, u projektu One Suite, primjerice, ideja je istodobno postaviti visoki standard ponude u hotelu i odmaknuti njegov brend od mainstream ponude Dubrovnika. Smatra da će tržište za takav knowhow rasti, jer se svi vlasnici hotela i lokala s rastom turizma i domaće potrošnje suočavaju s istim zahtjevima tržišta, koje traži kompetentniju, prepoznatljivu i ambiciozniju ponudu. Marko Rundek bio je sommelier Pete četvrtine Dina Galvagna, odakle je prešao u Dubravkin put i uspješno vodio preobrazbu restorana zajedno sa cheficom Priskom Thuring i sommelierom Tihomirom Purišićem. Stanje bara i vinska karta Dubravkina puta dobre su reference, bit će zanimljivo vidjeti u kojem će smjeru Rundek nastaviti razvijati Dežman koji je već prepoznatljiv brend u zagrebačkom ugostiteljstvu i šire.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.