Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Restoran Gaggana Ananda treću godinu zaredom proglašen je najboljim u Aziji

gaggan-g

San Pellegrinov izbor 50 Najboljih restorana u Aziji objavio je pobjednike. Treću godinu zaredom najboljim je proglašen restoran Gaggan chefa Gaggana Ananda u Bangkoku. “Najradije bih ovu nagradu razbio u 50 komada i podijelio je sa svim chefovima ovdje. Ona nije moja, ovo je priznanje Aziji”, rekao je dirnuti Gaggan Anand okupljenima u prepunom hotelu W u Bangkoku. Gaggan Anand rijetka je pojava na svjetskoj restoranskoj sceni, genijalni chef koji je revolucionarizirao indijsku i azijsku kuhinju. S obzirom na Gagganovu životnu priču i veličinu njegova poduhvata, trostruki status Gaggana kao najboljeg azijskog restorana i treba se gledati kao znak važnih promjena na azijskoj restoranskoj sceni. Sa samog vrha liste ispalo je nekoliko klasičnijih azijskih restorana visoke kuhinje, a većina je promijenila mjesta, a među prvih deset ušao je Singapurski restoran Burnt Ends chefa Davea Pynta koji Azijcima poslužuje australski roštilj. Cijelu listu možete pogledati OVDJE

https://www.instagram.com/p/BQr_BIghfp4/?taken-by=gaggan_anand

Drugo mjesto pripalo je singapurskom restoranu Restaurand André, a treće restoranu Amber u Hong Kongu. Među 50 Najboljih restorana u Aziji najviše ih je iz Japana, Singapura i Tajlanda, slijedi Hong Kong a zatim kineski gradovi. Nagradu za životno djelo dobio je chef Umberto Bombana za restoran 8½ Otto e Mezzo Bombana u Hong Kongu. Najboljom cheficom proglašena je May Chow iz restorana Little Bao u Hong Kongu, a najboljim novim restoranom proglašen je Sühring u Bankgoku, a u kategoriji One To Watch restoran TocToc iz Seula.

 

a 13. mjestu, a TocToc je one to watch

Gaggan, Bangkok – chef Gaggan Anand 

Restaurant André, Singapur – chef André Chang

andre

Amber, Hong Kong – chef Richard Ekkebus

81/2 Otto e mezzo Bombana, Hong Kong – chef Umberto Bombana

https://www.instagram.com/p/BQrzCqqD7jg/?taken-at=278533442

Nahm, Bangkok -Chef David Thompson

Narisawa, Tokio – chef Yoshihiro Narisawa

Nihonryori Ryugin, Tokio -chef Seiji Yamamoto  

Ultraviolet by Paul Pairet, Šangaj – chef Paul Pairet

Odette, Singapur – chef Julien Royer

Burnt Ends, Singapur  – chef Dave Pynt

 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.