Sjajna Netflixova serija Chef’s Table 17. veljače vraća se u trećoj sezoni. Impresivna prva sezona s Massimom Botturom, Magnusom Nilssonom i Francisom Mallmannom među ostalima, bila je fokusirana na dramu i osjećaj otpadništva u kojima nastaje vrhunska kuhinja. Druga sezona, s Anom Roš, Grantom Achatzom i Alexom Atalom, dosta se bavila ograničenjima koja često stvaraju velike kuhare i revolucionarne nove smjerove visoke kuhinje. Homogenizirana izvanredna sezona posvećena francuskim kuharima, Alainu Passardu, Michelu Troigrosu, Adeline Grattard i Alexandreu Couillonu, istraživala je kompliciran odnos kuhara i obitelji. U jednom slučaju obitelj je sva podrška koju kuhar ima i često smisao njegova rada, a u drugom kulturni osigurač koji iskače čim stvari izađu izvan sigurne generacijske zone i sputava razvoj. Michel Troigros izjavio da je forsiranje ove teme, barem u njegovu slučaju, bilo potpuno promašeno, jer je okrenulo priču u prošlost umjesto u budućnost.
Do francuske sezone serija je već ozbiljno patila od manirizma autora Davida Gelba, pa trailer za novu, treću sezonu, donosi određeno olakšanje jer najavljuje odmak. Kamera se čini dinamičnija, atmosfera životnija, instinkt kojim Gelbova ekipa razvija osobne priče i dalje ubojit. U trećoj sezoni otkrit ćemo chefa Nancy Silverton iz Osterie Mozza u Los Angelesu, njujorškog majstora ramena Ivana Orkina, budističku monahinju Jeong Kwan koja kuha u južnokorejskom hranu Baekyangsa (jedinu dobru epizodu u svojoj TV seriji Eric Ripert snimio je upravo s njom) rusku zvijezdu Vladimira Muhkina iz moskovskog White Rabbita, berlinskog chefa Tima Rauea i peruanskog chefa Virgilia Martineza iz Centrala u Limi. Zanimljiv izbor kuhara te teme identiteta i dubokih osobnih, ponekad mračnim motiva chefova, bude nadu u uzbudljiviju sezonu, možda čak i binge watching.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.