Erdutska graševina Jasne Antunović Turk dobila je platinastu medalju na Decanterovim svjetskim nagradama

Na najvećem svjetskom ocjenjivanju vina, Decanter World Wine Awards 2017. Graševina Premium 2013. Jasne Antunović Turk dobila je platinastu medalju, 95 bodova i Best in Category. Izvrsna berba 2013. dala je zdravo grožđe s kojim sam mogla raditi nešto dužu maceraciju, hladnu fermentaciju u inox tanku te nakon toga 20 mjeseci školovanja i dozrijevanja vina u bačvi od slavonskoga hrasta.

Time sam dobila kompleksno i duboko vino, elegantno i kremasto, ali i dalje svježe, aromatski zanimljivo na primarnoj, sekundarnoj i tercijarnoj razini – i začinjeno nenapadnom  ženstvenošću. Graševina 2013. ima zagasitije tonove,  a odležavanjem je dobila punoću i zaobljenost. Kristalno čiste je boje zlata, okus je intenzivniji i duži, s više toplih, cvjetnih nota i aroma zrelog voća,“ rekla je Jasna Antunović Turk u razgovoru za Decanter. Vinogradi Antunović smješteni na južnim padinama i kilometar udaljen Dunava koji ima dominantan utjecaj na erdutski terroir.

Jasna Antunović Turk obiteljsku vinariju proširila je 2004. godine sadnjom sedam hektara novih vinograda i modernizacijom proizvodnje. Kapacitet ove erdutske butik vinarije je sto tisuća boca godišnje. Dvije trećine vinograda zasađene su bijelim sortama, graševinom, chardonnayom, zelenim silvance , muškatom ottonel i plemenkom a ostatak čine crni pinot, cabertnet franc i cabernet sauvignon.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

U Zagrebu nema nijedne vrhunske roštiljarne. Evo 5 solidnih

Roštiljarne su unatrag šest ili sedam godina-što se,…

6 malo neobičnih recepata za kraj tjedna koji se pretvorio u hamburger overkill

Stjecajem okolnosti ovaj tjedan u Kultu Plave Kamenice obilježili…

Airbnb ima 25 posto veću tržišnu vrijednost od Hiltona. Budućnost hotelijerstva postaje jako zanimljiva

Agencija Bloomberg procijenila je tržišnu vrijednost Airbnb-a na 30…

JEFTINI RUČKOVI U ZAGREBU Lista za 2017.

U eksploziji novih zagrebačkih restorana, bistroa i zalogajnica,…
torte Olge Noskove

Naučite raditi torte Olge Noskove i upoznajte novu razinu slastičarskog porna

Internet je dosta poludio za nestvarnim glazurama na…

Gosti luksuznih hotela odabrali su svoje favorite za 2016. Hrvatske još nema na toj karti svijeta

Condé Nast Traveler objavi je rezultate svog 29.…

Komentirajte