Burgeraj uskoro predstavlja novi hamburger Sunset Limited nadahnut najromantičnijom američkom željezničkom linijom

Zagrebački Burgeraj, jedan od vodećih hrvatskih craft burger barova, u povodu svog trećeg rođendana osmislio je novi proizvod. Riječ je o burgeru Sunset Limited nazvanom po glasovitoj američkoj željezničkoj liniji, koja već više od 100 godina povezuje Los Angeles i New Orleans. Sunset Limited, svojedobno dio velikog željezničkog sustava Southern Pacific (o kojem je Neil Young svojedobno napisao istoimenu, nezaboravno nostalgičnu pjesmu), počeo je voziti 1894. godine.

Sunset Limited, danas važan dio američke pop ikonografije, dobio je ime zbog činjenice da putnici većinu puta na toj liniji mogu gledati u zalazak sunca. Budući da je Burgeraj, za razliku od velike većine drugih hrvatskih burger shopova, duboko utemeljen baš u američkoj street food kulturi, sasvim je logično što su svoj novi burger nazvali po željeznici koja preko Teksasa  povezuje Kaliforniju i Louisianu. Burgerajov Sunset Limited, uz same pljeskavice, sadrži suhu rajčicu mariniranu u maslinovu ulju, parmigiano reggiano te pečeni ljubičasti luk: na prvi je pogled jasno kako je riječ o gastroburgeru. Uz uvođenje novog hamburgera, Burgeraj u Preradovićevoj ulici u posljednje je vrijeme promijenio pivsku i vinsku listu. Među novim pivima valja upozoriti na izvrsni točeni pale ale Prve viške (norveške) pivovare, te na nekoliko etiketa škotskog Brewdoga, dok je osobito pohvalno što su kao crno vino kuće odabrali zaista izvrsni Plavac pelješačkog vinogradarskog doajena Frane Miloša.

Krajem travnja slavimo 3. rođendan pa ćemo u ponudi imati 3 dodatna hambija!Izrotirat ćemo ih tijekom mjeseca, svakih…

Publié par Burgeraj sur mardi 4 avril 2017

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

15 najjačih trendova u hrani i piću 2017.

Godina nije počela dok se ne objave predviđanja…

Ritz Carlton se širi na more. Njihove tri megajahte bit će ploveći luksuzni hoteli

Pratiti kako luksuzni hoteli pokušavaju zasjeniti jedni druge…

Zašto uopće nije jednostavno skuhati dobru šalšu od svježih rajčica i kako uspjeti

Šalša je jedno od onih jela. Nema najbolje,…

Due Torri u Veroni primjer je odličnog hotela palače, po hrvatskim cijenama

Verona nije osobito velik grad. Ima oko 250…

14 trendova (i brendova) koji su obilježili ljeto 2016.

Prvi dan škole počeo je kišom. Baš kako…

11 FAZA NASTANKA SLADOLEDA Ili zašto je pošteno napravljen zanatski sladoled jedini način da zaista uživate u ovoj slastici

Okus će uvijek biti glavni faktor uživanja u…

Komentirajte