Kult Plave Kamenice započinje svoju drugu akciju izbora Restorana godine. Za restorane anketnim upitnikom glasaju vodeći hrvatski kuhari i restorateri. Smatramo da je hrvatska restoranska industrija, uz sve realne poteškoće s kojima se susreće, dovoljno snažna, ambiciozna i zrela, da sama izabere najbolji restoran u zemlji. Osim toga, primjetno je da chefovi i vlasnici ozbiljnih restorana sada redovito jedu u konkurentskim restoranima, što je poželjna promjena u odnosu na neka ranija vremena. Ponosni smo što nam je partner u ovoj akciji Leffe.
Sastavljajući ovu listu vodili smo se kriterijem restorana kao kompletnog proizvoda, koji uz kuhanje obuhvaća i vinsku kartu, poslugu, ambijent i cjelokupan doživljaj. Tog se kriterija nismo držali jedino u slučaju Bateline, gdje briljantna kuhinja Davida Skoke kompenzira brojne pogreške u vođenju tog restorana. Na listu smo uvrstili restorane koji rade cijelu, ili najveći dio godine. Na listu nismo uvrstili etničke restorane, jer restorani tog žanra, da bi ušli u ovakve izbore, moraju biti izvrsni i u međunarodnoj konkurenciji. Važno je naglasiti kako je ova lista prijedlog. Svaki chef, vlasnik ili voditelj restorana koji će sudjelovati u izboru, može na svoj anketni obrazac upisati ime bilo kojeg drugog restorana koji nije na ovoj listi osim, naravno, vlastitog restorana. Rezultate izbora objavljivat ćemo svaki drugi dan u prosincu, od 10. do prvog mjesta.
Kult Plave Kamenice