Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

RESTORAN GODINE 2017. REZULTATI

10. CARPACCIO, Zagreb

Carpaccio Vlade Lisaka stalna je i stabilna vrijednost hrvatske restoranske industrije. Lisakovo inzistiranje na kvaliteti hrane, ali i na visokoj razini svih drugih aspekata restoranskog posla puni Carpaccio iz dana u dan, već osmu godinu ne pokazujući ni znakove umora.

9. ZINFANDEL'S, Zagreb

Chefica Ana Grgić uspjela je od Zinfandela stvoriti malo kraljevstvo visoke hotelske kuhinje. Njeno kuhanje nije rubno ni premoderno, ali je suvremeno, lijepo i puno čistih okusa. Raskošna art deco blagovaonica jedna je od najspektakularnijih u Hrvatskoj.

8. 360, Dubrovnik

Restoran 360 mijenjao je identitet sa chefovima. Otvoren prije deset godina kao Gilles, kasnije je preimenovan u 360 by Jeffrey Vella. Prije tri godine 360 je preuzeo chef Marijo Curić, koji je, kao i sjajni voditelj i sommelier Rudolf Papac, surađivao još s Gillesom Camillerijem. Današnji 360 klasični je fine dining restoran u fenomenalnom ambijentu, s vrlo dobrom vinskom listom.

7. PLAVI PODRUM, Volosko

Plavi podrum jedna je od najznačajnijih hrvatskih ugostiteljskih institucija. Prvorazredni sastojci,  vrlo precizno kuhanje , sjajna vinska lista s neodoljivom selekcijom šampanjaca i kontinuirano uvođenje novih recepata održavaju ovaj restoran u samom vrhu hrvatske i regionalne scene više od 15 godina.  

6. BATELINA, Banjole

Chef David Skoko stalno istražuje granice mogućeg a istodobno hedonističkog s ribom, rakovima i školjkama, a ove se godine počeo ozbiljno baviti jadranskim algama, u kojima, ispravno, vidi dragocjeni resurs za proširenje repertoara lokalne gastronomije. 

5. DUBRAVKIN PUT, Zagreb

Dubravkin put klasični je, veliki, raskošni restoran, kakvih je u Zagrebu i Hrvatskoj premalo. Luksuzni ambijent, odlična vinska karta i visoko, ali ugodno kuhanje Priske Thuring osiguravaju Dubravkinom putu visoko mjesto u svim relevantnim restoranskim izborima, kao i lojalnu grupu gostiju koji se razumiju u hranu i vina.

4. XATÓ, Zagreb

S obzirom na činjenicu da se otvorio prije samo sedam mjeseci, Xato je zapravo izvrsno plasiran. Inovativne interpretacije konvencionalni hrvatske kuhinje chefa Tvrtka Šakote, upravo su briljantne. Njegov zagorski ramen s buncekom i kiselim zeljem vjerojatno je najoriginalnije i najzabavnije jelo koje smo probali ove godine.

3. Noel, Zagreb

Noel je tehnički kompetentan u svim važnim segmentima od vinske karte, preko pripreme koktela i čajeva sustavnog rada u kuhinji. Chef Goran Kočiš i njegov tim zaista uživaju u kuhanju, u što se može uvjeriti svatko tko je večerao za Chef's Tableom, koji gleda na otvorenu kuhinju. Ivan Jug najbolji je sommelier u sali u cijeloj Hrvatskoj. Momci iz Noela najtvrđi su mogući profesionalci. Oni su NBA hrvatske restoranske industrije.

2. Monte, Rovinj

Danijel Đekić i njegov tim shvatili su bit današnjeg, suvremenog fine dininga koji nije eksperimentalan. Kuhanje, prezentacija i posluživanje moraju biti zabavni, veseli, hedonistički ali istodobno neagresivni i sofisticirani. Monte ne zahtijeva da koncentrirano razmišljate o njegovoj hrani, već nastoji stvoriti osjećaj ugode za gosta i taj osjećaj koji svi volimo održati što dulje i što potpunije. U svom je žanru Monte besprijekoran.

1. Pelegrini, Šibenik

Pelegrini uspostavlja novi dalmatinski gastronomski rukopis. Na temelju lokalnih, zaista dostupnih i održivih sastojaka te donekle na temelju pojedinih lokalnih kulinarskih običaja, chef Rudolf Štefan i njegov tim stvaraju ne samo inovativnu, nego zaista potpuno novu fine dining kuhinju Srednje Dalmacije i njenog zaleđa. Ta je kuhinja toliko važna da bi se na temelju Pelegrinijeva naslijeđa naprosto morale početi pisati redefinirane dalmatinske kuharice, i toliko komercijalna da je Pelegrini stalno pun.

SVI REZULTATI

1. Pelegrini (218) 2. Monte (192) 3. Noel (170) 4.Xató (96) 5. Dubravkin put (94) 6. Batelina (82) 7. Plavi Podrum (76) 8. 360 (72) 9. Zinfandel's (54) 10. Carpaccio (32) 11. Laganini (16) 12. O'Zlata (12) 13. Morgan (8) 14. Alfred Keller (8) 15. Galija, Cavtat (6) 16. Il Secondo (6) 17. Stremasi, Mljet (6) 18. Takenoko (4) 19. Boškinac (4) 20. Kaštel, Zadar (4) 21. Draga di Lovrana (4) 22. Konoba Boba (2) 23. Agava (2) 24. ManO2 (2) 25. Apetit City (2)

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin