Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Milanu Budinskom, hrvatskom Michelu Rollandu uručili smo nagradu za Vino godine

budinski-g

U tradicionalnom izboru za Vino godine Kulta Plave Kamenice i Vivata, lani je uvjerljivo pobijedila malvazija Omo enologa Milana Budinskog. Omo je osvojio 74 boda. U biranju Vina godine sudjelovalo je dvadesetak sommeliera, enologa, vinskih trgovaca i vinskih kritičara. Dizajn nagrade potpisuje Danira Orešić iz Light Komunikacija.

Malvazija Omo iz 2020. šarmirala je hrvatsku vinsku javnost preciznošću, bogatstvom vibrantnošću i očiglednim potencijalom za dulje odležavanje. Omo je odmah ušao na liste većine ambicioznijih hrvatskih restorana. Jučer smo u zagrebačkom Momentsu Budinskom uručili nagradu za Vino godine.

vino-godine-2022-omo

Milan Budinski jedinstveni je fenomen hrvatske vinske proizvodnje.

Budinski je dugo godina radio kao glavni enolog porečke Agrolagune. Sada, uz Omo i još jednu proizvodnu liniju, konzultira čitav niz važnih hrvatskih i jednu hercegovačku vinariiju: Budinski, među ostalim, radi za Mladinu (Erdoro), Veraldu, Bastian i obitelj Škegro. Milan Budinski po svom je utjecaju na lokalnu vinsku proizvodnju definitivno postao hrvatski Michel Rolland. Budinski nam je rekao da je s novom berbom malvazije Omo iz 2021. zadovoljniji nego s debitantskom berbom, koja je pobijedila u natjecanju za Vino godine.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.