Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Hrvatska vina osvojila su pet zlatnih medalja na londonskom International Wine Challengeu

iwc-medalje

Beljska Graševina iz 2006. godine, Borini Pošip i Maraština, Krajančićev Pošip Sur Lie i Frankovićev desertni muškat Luna d’Oro osvojili su zlatne medalje na londonskom IWC-u. Riječ je o dosad najvećem uspjehu hrvatske vinske industrije na International Wine Challengeu.

International Wine Challenge najutjecajnije je globalno vinsko natjecanje iza Decanterovih Svjetskih nagrada, tako da ovi rezultati još jednom svjedoče o kontinuiranom rastu kvalitete hrvatskih vina. Osobito nas veseli zlatna medalja za beljsku Graševinu iz 2006. godine, jer taj rezultat još jednom pokazuje da graševina doista posjeduje veliki potencijal za odležavanje.

Beljska Graševina iz 2006. pretprošle je godine osvojila zlatnu medalju i na jednom velikom francuskom natjecanju održanom u Bordeauxu. S druge strane, ne veseli činjenica da ni jedno hrvatsko crno vino nije dobilo zlato na ovoproljetnom International Wine Challengeu. Hrvatska su vina, uz pet zlata, na IWC-u osvojila još 25 srebrnih i 26 brončanih medalja.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Hrvatska vina osvojila su pet zlatnih medalja na londonskom International Wine Challengeu

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min