Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Bili smo u ljubljanskom restoranu porečkog Tunaholica: prilično je dobar, uz manje propuste

Tunaholic u Ljubljani, prvi je Tunaholic riblji street food izvan Hrvatske. Inozemna podružnica porečkog lanca otvorena je krajem prošle godine na atraktivnoj lokaciji u centru, tridesetak sekundi hoda od Prešernova trga.

Ljubljanski Tunaholic mnogo obećava. Skoro sve što dolazi iz Istre iznimno je popularno među slovenskom publikom. Restoran dobiva svu ribu i morske plodove iz Jadranskog mora i Hrvatske što je pohvalno. Na jelovniku, koji se sastoji od petnaestak jela, između kojih su salate, burgeri, fish and chips i ribice iz škartoca, odlučili smo se za potpisni Tunaholic burger i fritto misto pod nazivom Rivetta.  

Jela stižu u tipičnim papirnatim posudicama. Burger je smješten u atraktivnom crnom pecivu sa mnogo umaka i dodataka. Sama tuna je profesionalno rezana, na deblje komade, kako bi se izbjegao gubitak sočnosti prilikom pečenja na grilu.

Tuna bi, razumljivo, trebala biti glavna atrakcija burgera od tune, no u ovom slučaju dobili smo dojam kako je pala u drugi plan. Sastojci poput mnogo salata (rikola, kristalka), umaka od majoneze sa japanskim hrenom i marmelade od luka prekrili su tunu. Sviđa nam se što se Tunaholic trudi oko umaka i karamliziranog luka, koji burgere podižu na novu razinu, no u ovom ih je slučaju bilo previše,pa se izgubio okus same ribe. Nije se vidjela ni ružičasta boja tune. 

Fritto misto Rivetta obilna je porcija pohanih srdela, girica i prženih lignjica s pomfritom. Ovdje je fritto  misto doveden na najbolju razinu steet fooda i maestralno je odrađen. Svaki sastojak je precizno pripremljen od pohanih srdela koje tijesto nije ubilo, hrskavih girica koje su ispečene profesionalno do lignjica koje nisu bile ni žilave ni brašnaste. Posebne dobro ispao je krumpir koji je pomalo podsjetio na bolji engleski čips u fish and chipsu. Moramo priznati da nas asocira i na još jednu, sada već svjetski poznatu franšizu krumpirića koja je nastala u Rijeci.

Pohvalno je što je Tunaholic u Ljubljani popravio kartu pića; uz puno slovenskih piva, među kojima izdvajamo odlični Tektonik craft, Tunaholic nudi i nešto iz Velike Britanije, valjda za dašak ugođaja fish and chipsa. Uočili smo, također, dobra slovenska vina poput Ščureovih i Steyerovih. Logičan korak u daljnjem poboljšanju liste pića bila bi i suradnja s porečkom craft pivovarom Bura. Interijer ljubljanskog Tunaholica moderan je i primjern centru grada poput Ljubljane.

U petak popodne Tunaholic je bio ugodno popunjen  mlađim  ljudima  iz Slovenije i Hrvatske, a u restoran su dolazili i dostavljači. S obziroma na odličan koncept, sjajnu lokaciju i uglavnom dobru hranu, ljubljanski Tunaholic mogao bi biti prilično uspješan.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.