Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Nova sezona Chef’s Tablea posvećena je roštilju. Pogledajte trailer

tootsie-tomanetz

Netflix je najavio još jednu sezonu svoga cijenenog dokumentarnog serijala Chef’s Table, ovoga puta posvećenu roštilju u cijelom svijetu. Prva epizoda Chef’s Table: BBQ upoznat će nas s Tootsie Tomanetz, iz Lexingtona u Texasu, omiljene američke pit masterice iz Snow’s BBQ-a. Tootsie Tomanentz za roštiljem radi više od 50 godina,  a Snow je s Kerryjem Bexleyem otvorila 2003. Prije dvije godine ušla je u Barbecue Hall of Fame, a dva je puta bila u polufinalu nagrade James Beard.  

Druga epizoda posvećena je Lennoxu Hastieu iz sidnejskog restorana Firedoor u kojemu se na otvorenu vatru stavlja sve od salate do kolača, kako je Hastie učio u legendarnom baskijskom Asador Etxebarri.

rosalia
Rosalia Chay Chuc

Treća epizoda gledateljima otkriva Rodneya Scotta iz Rodney Scott’s BBQ-a u Charlestonu u Južnoj Karolini, dobitniku James Beard nagrade, chefu poznatom po ekspertizi za whole-hog barbecue, regionalnoj tradiciji pečenja cijelih životinja. Konačno, četvrta epizoda snimljena je u Meksiku u Yaxunahu, gdje Rosalia Chay Chuc majstorski priprema cochinitu pibil, jelo od svinjetine kojim čuva tisućljetnu majansku tradiciju i samo porijeklo ovog načina kuhanja. Chef’s Table BBQ na Netflix stiže 2. rujna. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.