Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Na Babinom kuku otvoren je kineski restoran Asia

asia-dubrovnik

Portfolio legendarne gospođe Chen, restoraterke koja je prije mnogo godina dovela kinesku hranu u Hrvatsku, nedavno se proširio i na Dubrovnik. Ovog je proljeća, naime, otvorena Asia na Babinom kuku, na adresi Mali Stradun bb, blizu luksuznog hotela President.

Dubrovačku Asiu vodi jedan rođak gospođe Chen, a glavni je kuhar došao iz njenih zagrebačkih restorana. Jelovnik dubrovačke Asie vrlo je opsežan, obuhvaća stotinjak jela. Uz uobičajene kinesko-europske i kineske recepte(osam blaga, gong bao, hrskava pekinška patka i tie-pan jela) dubrovačka Asia nudi i niz tajlandskih specijaliteta baziranih na raznim curryjima, kao i kod nas neizostavnu tajlandsku ljutu juhu.

asia-dim sum

Cijene srećom nisu dubrovačke nego zagrebačke, što znači da većina jela košta manje od 100 kuna. Bitno su skuplji jedino škampi i velike kozice. Otvaranjem Asie na Babinom kuku, desetak minuta vožnje od centra grada, upotpunjena je selidba zagrebačkih etničkih restorana u najpopularniju hrvatsku turističku destinaciju.

U Dubrovniku, naime, već dugo radi Takenoko (gdje je ove godine večerao Cristiano Ronaldo) a odnedavno i Royal India, koja se u Dubrovniku zove Incredible India.

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Na Babinom kuku otvoren je kineski restoran Asia

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min