Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

THE BEST CHEF 2023. Dabiz Muñoz po treći put proglašen najboljim chefom na svijetu. Ana Roš treća na listi

Objavljeno je sedmo izdanje nagrada The Best Chef Awards. Ceremonija proglašenja održana je u Yucatanu 20. studenog, s prijenosom uživo na YouTubei. Treći put zaredom najboljim chefom na svijetu proglašen je Dabiz Muñoz.

Svake godine The Best Chef Awards proglašava 100 najboljih chefova na svijetu u izboru njihovih kolega. Chefovi dobivaju poziv na glasanje i glasaju online. Najbolji chefovi biraju se u nekoliko faza. Prvi je uži izbor koji određuju organizatori. Da bi izbjegli ponavljanja i ostali relevantni u odnosu na trendove na globalnoj restoranskoj sceni, organizatori svake godine predstavljaju 100 novih kandidata, među kojima je i ove godine bio chef zagrebačkog restorana ManO2 Hrvoje Kroflin. Glavna slastičarka Cap Aurea Maša Salopek 2021. je proglašena najboljom slastičarkom na svijetu u ovom izboru. Tada je radila u Hiši Franko. Nakon predstavljanja kandidata šalju se pozivi na glasanje chefovima, koji s ponuđene liste biraju svojih 10 favorita. 

Chef madridskog restorana DiverXO (tri Michelinove zvjezdice) i redoviti gost Weekend Food Festivala Dabiz Muñoz, po treći  je put proglašen najboljim chefom na svijetu. drugo mjeso zauzeo je Albert Adria (Enigma, Barcelona, jedna Michelinova zvjezdica )  a treće Ana Roš (Hiša Franko, Kobarid, tri Michelinove zvjezdice).  

Ovo su najbolji chefovi na svijetu u izboru The Best Chef. 

 1. Dabiz Muñoz
 2. Albert Adria
 3. Ana Roš
 4. Rene Redzepi
 5. Andoni Luis Aduriz
 6. Rasmus Munk
 7. Disfrutar
 8. Joan Roca
 9. Junghyun Park
 10. Rodolfo Guzman
 11. Massimo Bottura
 12. Eric Vildgaard
 13. Angle León
 14. Mitsuharu Tsumura
 15. Virgilio Martinez
 16. Danny Yip
 17. Alex Atala
 18. Grant Achatz
 19. Manu Buffara
 20. Javier i Sergio Torres

Ostatak liste pogledajte OVDJE

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.