Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Sinoćnji Masterchef teško je kompromitirao kandidate. Ovogodišnji natjecatelji ne znaju osnove kuhanja

U legendarnoj BBC-jevoj seriji Great British Bake Off, svaki natjecatelj dobiva prilično teške zadatke: svaki natjecatelj mora sam ispeći klasične francuske kolače, izraditi komplicirane, ornamentirane višekatne torte i mijesiti najkompliciranija peciva. I svaki natjecatelj kadar je ispuniti postavljenu zadaću tako da nikome nije neugodno: ni članovima žirija, ni samim natjecateljima, ni milijunskoj publici širom svijeta.

U hrvatskom MasterChefu dvije petočlane ekipe jučer su trebale ispeći relativno jednostavnu višekatnu tortu. Dakle, petero ljudi za jednu tortu. Na kraju je svima bilo neugodno. I članovima žirija, i kandidatima za naslov MasterChefa, i televizijskim gledateljima. Jedna se torta urušila, dok je druga izgledala karikaturalno, da ne kažemo groteskno. Svih deset finalista hrvatskog MasterChefa zbog svojih bi zločina prema slastičarstvu odmah bilo izbačeno iz The Great British Bake Offa.

Zaista je nevjerojatno da  nitko od deset preostalih, dakle najboljih natjecatelja ovogodišnjeg MasterChefa ne zna napraviti tortu na kat. Pečenje jednostavnih torti spada u osnove kulinarstva, tako da za debakl koji se dogodio u sinoćnjoj epizodi MasterChefa nema opravdanja. Naravno, za jučerašnje sramoćenje nisu krivi samo oni koji su se osramotili nego i producenti hrvatskog MasterChefa. Nova TV morala je kandidatima osigurati kulinarske trenere koji će ih naučiti osnovama kuhanja. Umjesto toga, producenti MasterChefa angažirali su za trenere profesionalne kuhare koji  očito misle da je uporaba sifona važnija od pečenja biskvita za tortu. Sinoćnja je emisija potvrdila da je ovosezonski MasterChef jedan od najgorih otkako se ta internacionalna franšiza pojavila u Hrvatskoj.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.