Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

RougeMarinov kreativni tim ove zime preuzima Zrinjevac. Vraćaju stari duh zagrebačkih Adventa

Ako ste imali sreće, doživjeli ste prve masovnije zagrebačke Advente, spontano izrasle iz entuzijazma zagrebačkih restoratera, chefova i barmena, uz velike količine energije gradske publike, advente prvih street food bestselera, gostovanja, nezaboravnih uličnih koncerata i novog raspoloženja s kojim je Zagreb odbrojavao dane do Božića i Nove Godine, ova zima mogla bi vam probuditi nostalgiju.

Ako niste imali te sreće, ne brinite, nešto vrlo slično vraća se s Adventom na Zrinjevcu, koji ove godine organizira RougeMarin s proširenim kreativnim timom. Zagrebački Advent iz nekadašnjih je poluimproviziranih zabava i hrabrih street food eksperimenata narastao na jedan od najatraktivnijih europskih adventskih evenata, značajno je profesionaliziran i komercijaliziran, privlači stotine tisuća ljudi. RougeMarinov tim mu želi vratiti nekadašnji duh i toplinu.

Od 29. studenog do 7. siječnja kućice će na Zrinjevcu otvoriti popularni restorani, barovi, chefovi, ali i gradski obrtnici koji će prodavati božićne darove, ukrase za bor i slične prigodne proizvode. Posebni fokus ovog adventskog događaja, koji se odvija pod službenim naslovom Slatki Zrinjevac, je na održivosti: kuhano vino i topla pića točit će se u keramičke umjesto papirnatih šalica, za koje će posjetitelji plaćati, ali će ih na kraju moći vratiti ili zadržati za uspomenu.

Kućice s hranom imat će RougeMarin, Karlo Vulin, Mihovil Roso, Damir Bajo, Zvonimir Šrtk, Melkior Bašić, Mario Mihelj, a koktele će miješati Art of Bar Filipa Lipnika. Na Zrinjevcu će, naravno, u potocima teći i kuhano vino, a najatraktivniiji stage u centru Zagreba, paviljon na Zrinjevcu, zauzet će mladi bendovi. 

ADVENT NA ZRINJEVCU

29.11.2023. – 07.01.2024.

ponedjeljak-četvrtak 12:00-23:00

petak 12:00-00.00

subota 10:00-00:00

nedjelja 10:00-23:00 

Sve informacije u realnom vremenu pratite na društvenim profilima Slatkog Zrinjevca ( FacebookInstagram )

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.