Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Novotvoreni Nook Block u Tomašićevoj ima daleko najbolju vinsku kartu među svim zagrebačkim kafićima. Toče Maillart, Lanson, Fakina, Zapatu…

blok-bar

Nook Block jedan je od mnogih nasljednika svijedobno kultnog zagrebačkog Blok bara, na uglu Tomašićeve i Dukljaninove preko puta Noela. Posljednji nasljednik Blok Bara bio je zabavni bar Cicchetti u kojem je partner bila obitelj Čimbur.

Poslije smrti Bobe Čimbura, njegov se sin Igor morao u potpunosti posvetiti Baltazaru pa je Cicchetti prepustio chefu Nenadu Komesu, ideologu i glavnom operativcu delikatesnih mesnica The Meat. Gospodin Komes pretprošle je subote na uglu Tomašićeve i Dukljaninove otvorio The Nook Block bar s dosta senzacionalnom vinskom listom za kriterije kafića. Na čaše se toče šampanjci Nicholas Maillart, Lanson i Billecart Salmon, kao i Fakinova, Allegrinijeva, Šemberova i Riscalova vina.

Tu je i desetak koktela, par odličnih whiskyja poput Taliskera i plavog Johnnie Walkera, ginovi Old Pilots i Mare, Aurin Teranino i Badelov Antique. Izbor piva nažalost nije dobar; ozbiljni zagrebački barovi trebaju držati, kad je riječ o craftu, Novu rundu, Zmajsko ili Varionicu. Garden nije craft pivo, osim po nazivu.

Izbor malih jela zato je neuobičajeno dobar. Mi smo danas uz šampanjac jeli tramezzino s japanskim kruhom, šunkom i mozzarelom obogaćen sjemenkama nara. Tu su i sendviči s dimljenim lososon, dimljenom vratinom, kuhanom dimljenom šunkom i kulenovom sekom, i nekoliko plata sa suhim mesom i sirevima. Na meniju zasad nije završio dosta privlačni millefeuille punjen tartar biftekom. Nook Block daleko je najatraktivniji bar u kvartu kojo gravitira Martićevoj. Nook Blockova lijepo uređena terasa grije se brzo i efikasno.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.