Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

USPJEH ZA ERDUT Tri vina Jasne Antunović ove su  godine u Wine Enthusiastu ocijenjena s više od 90 bodova

Wine Enthusiast utjecajna američka platforma za ocjenjivanje vina i za prodaju vina, koja ima nekoliko ekstenzija. Wine Enthusiast prati više od pet milijuna korisnika pa je prilično diletantski podcjenjivati njegov utjecaj. Wine Enthusiast jedini je američki masovni vinski medij koji se bavi hrvatskim vinima.

Pa su tako ove godine dva ET Dingača dobila gotovo maksimalne ocjene, dok je Toljev chardonnay Le Chiffre proglašen 35. vinom godine. Fakinov Teran osvojio je 95 bodova, a tri vina Jasne Antunović ocijenjena su s više od 90 bodova. Uz Graševinu Tradition, koja je zaradila 93 boda, multivintage cuvee Jubilea dobio je 91 bod kao i Chardonnay sur Lie Grand Selection iz 2017. koji će uskoro biti predstavljen hrvatskom tržištu. Jasna Antunović začetnica je proizvodnje vrhunskih vina u Erdutu.

Vina gospođe Antunović osvojila su mnogo međunarodnih priznanja, uključujući i Decanterovu platinastu medalju. Visoka razina kvalitete vina s etiketom Antunović širi se i na crne sorte. Prije nekoliko dana probali smo zaista vrhunski Cabernet Franc koji se može uspoređivati s najboljim vinima iz mađsrskog Villanyja, vinogorja koje je steklo međunarodnu reputaciju zahvaljujući cabernet francu. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.