Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Riba na torti kolosalni je, dosadni, provincijalni promašaj Nove TV

Riba na torti temelji se na istoimenom mađarskom gastro formatu koji je pokrenut 2008. godine. Nova TV počela je, dakle, uzimati licence s marginalnih tržišta koja nisu poznata po osobito spektakularnoj televizijskoj proizvodnji. Riba na torti program je u kojem sudjeluje pet kandidata, kao i u nesretnoj Večeri za pet, koji se navodno trude skuhati najbolju večeru tjedna. Kandidati bi trebali biti široko poznate osobe.

U ovotjednoj Ribi na torti sudjeluje jedna najšire poznata osoba, bivši predsjednički kandidat Miroslav Škoro, jedna donekle široko poznata osoba fotograf Stephan Lupino, i tri jedva poznate do nepoznate osobe. Kulinarski gledajući, Riba na torti prema sinoćnjoj epizodi u kojoj je kuhao Lupino, još je gora od Večere za pet, što je uistinu teško postići. Ako bilo tko, primjerice, misli da se miso juha priprema tako da u puno povrća ubacite blok kombua, trebao bi na dulje vrijeme odustati od kuhanja miso juhe. Scenaristički, već dugo na televiziji nismo čuli toliko nepovezanih besmislica koje su katkad graničile s bilježenjem toka svijesti.

Nadalje, Riba na torti je preduga (traje sat vremena) posve nedinamična i tužno dosadna, što i nije neobično jer su njeni protagonisti mahom takvi. Ivan Pažanin, koji je mjesecima najavljivao  Ribu na torti, u samoj enisiji jedva da se pojavljuje i nema nikakvu istaknutiju ulogu. Riba na torti kolosalni je provincijalni promašaj Nove TV.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.