Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vivat je za blagdane nabavio više od 40 klasičnih vina iz Bordeauxa. Po prilično korektnim cijenama

Vivat, jedan od dva najveća hrvatska distributera ozbiljnih stranih vina, nikad se nije detaljnije bavio vinima iz Bordeauxa. Vivat je uglavnom držao po nekoliko etiketa srednjih bordeauxa. Uoči ovogodišnjih blagdana, vlasnik Vivata Boris Ivančić uvezao je veliki portfolio klasičnih bordoških vina koja su u najutjecajnijim globalnim vinskim medijima ocijenjena s 93 do 100 bodova.

Među borodoškim atrakcijama u Vivatovoj ponudi posebno se ističe Chateau Montrose sa čistom stotkom. Montrose već dva desetljeća kvalitetom konkurira first growth vinima s lijeve obale Bordeauxa, dok je cijenama dvostruko povoljniji. Vivat je uvezao i genijalno slatko vino, Chateau Rieussac iz Sauternesa. Kad smo prije četiri godine kušali Rieussac iz 97. bilo je sasvim jasno da taj veliki Sauternes ispred sebe ima još pola stoljeća života.

U redu, 1997. je bila jedna od najboljih berbi u novijoj povijesti Sauternesa, ali Rieussac skoro svake godine isporučuje izvrsna vina. Vivat je, nadalje, nabavio i nekoliko klasika iz St. Emiliona, poput Troplong Mondota, Pape Clementa iz Pessac Leognana, kao i crni i bijeli Smith Haut Laffite. Vivatovi se Bordeauxi prodaju po cijenama izmedu 45 i 297 eura, koliko košta Montrose ocijenjen stotkom. Vivatov bordoški portfolio uljepšat će blagdane hrvatskim poštovateljima klasičnih francuskih vina.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.