Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Antinorijev Chianti, 7. najbolje vino na svijetu po Wine Spectatoru, u Americi košta 50 dolara a u Vivatu 39 eura

Navikli smo da su skoro svugdje u inozemstvu poznata svjetska vina jeftinija nego u Hrvatskoj. Ovih smo dana  pregledavajući web stranicu američkog Wine Spectatora, naišli na malo drukčiji primjer.

obitelj-antinori
Obitelj Antinori

Wine Spectator, naime, upravo objavljuje svoj tradicionalni izbor Wine of The Year. Vino godine bit će proglašeno 13. studenog, a prije nekoliko dana WS je objavio da je Chianti Classico Marchese Antinori Riserva iz 2020. godine osvojio visoko sedmo mjesto, što je samo po sebi preporuka za kupnju. Zagrebački Vivat već desetljećima surađuje s firentinskom obitelji Antinori, koja vode jednu od najvećih i najuglednijih obiteljskih vinskih kuća na svijetu. Pa se tako sedmo najbolje vino na svijetu prema Wine Spectatoru može kupiti i u Hrvatskoj, gdje ga Vivat prodaje za 39 eura dok u Americi košta oko 50 dolara.

Wine Spectator je ovaj impresivni Chianti ocijenio s 95 bodova. Recenzenti Wine Spectatora kažu da je vino puno aroma i okusa višanja, crnih ribizla, željeza i maslina. Dodali bismo da nam je najsnažniji dojam ostavila njegova čvrsta struktura, prepuna zrelih, glatkih tanina i visokih kiselina, koji će Antinorijevom Chianti Classicu Riservi iz 2020. omogućiti da dozrijeva još bar dvadesetak godina. Ovo je definitivno jedno od najboljih talijanskih vina koja se mogu kupiti u Hrvatskoj za prihvatljiv novac.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.