Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Katarina Vrenc u sinoćnjem je Masterchefu pokazala kako se normalan chef ponaša na televiziji

U jučerašnjoj epizodi Masterchefa gostovala je Katarina Vrenc, mlada chefica zagrebačkog fun dining bistroa Sopal, jednog od zaista najzabavnijih ali i gastronomski najzanimljivijih lokala u centru Zagreba. Gospođa Vrenc kandidatima je zadala prilično kompliciran posao: trebali su replicirati njena jela s ježincima, vlasuljama, škampima i bisqueom od škampa.

No, recepti chefice Vrenc u kontekstu Masterchefa manje su važni u usporedbi s njenim uzornim ponašanjem na televiziji. Katarina Vrenc pokazala je kako se profesionalni kuhar treba ponašati u visoko komercijalnom televizijskom gastronomskom formatu. Vrenc je bila prirodna, simpatična, jednostavna, prijateljski raspoložena i  potpuno neafektirana. Nije pokazivala nimalo sklonosti teatralnom ili ekscesnom ponašanju, nije se doimala uobraženo niti se željela praviti važna i superiorna. Također, nije bila dosadna i nije imala tremu. Katarina Vrenc bila je naprosto pristojna i normalna, što su značajke koje gotovo nikad ne vidimo u hrvatskom Masterchefu, kao ni u sličnim takvim formatima.

Bilo bi dobro kad bi producenti i scenaristi hrvatskih gastronomskih emisija, osobito onih na Novoj i RTL-u (HTV-ovi gastro sadržaji u zadnje se vrijeme izdvajaju višom kvalitetom) uzeli sinoćnji nastup Sopalove chefice u Masterchefu kao jedan od skoro perfektnih modela pojavljivanja kuhara u televizijskim emisijama. Time bi učinili veliku uslugu i publici ali i samim chefovima, osobito voditeljima i sucima natjecateljskih gastro programa. Produkcije poput  zadnjih nekoliko sezona Masterchefa, s naglaskom na ovogodišnju, zaista ozbiljno ugrožavaju njihovu karijeru.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.