Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Državni inspektorat zabranio prodaju serija Coca Cole i Romerquellea, Fortenova povlači sva Coca Colina pića

Coca Cola je u srijedu objavila da privremeno povlači specifične serije Coca Cole Original taste u plastičnim bocama od pola litre i Romerquelle Emotion Blueberyy Pomegranate aromatizirane vode u staklenim bočicama od 330 mililitara. Povlačenje je naložio Državni inspektorat.

Povlače se serije Coca Cole proizvedene 11. listopada 2023. s rokom trajanja do 11. travnja 2024. i spomenute Romerquelle aromatizirane vode proizvedene 27. svibnja 2023. s rokom trajanja do veljače 2024. te one proizvedene 22. lipnja 2023. s rokom trajanja do ožujka 2024.). Coca Cola je u priopćenju naglasila da povlači ove proizvode po nalogu inspektorata “iako njihova interna istraga nije pronašla nepravilnosti”.

“Nastavljamo surađivati s nadležnim tijelima i poduzimamo konkretne aktivnosti kako bismo zaštitili naše potrošače”, objavila je Coca-Cola.

U međuvremenu, Konzum i Tisak, kao i distributeri Velpro i Roto Dinamic, odlučili su samoinicijativno preventivno povući sve Coca Coline proizvode iz svojih trgovina, javlja jutarnji.hr. Sve ove kompanije članice su Fortenova grupe.

“S osnovnim ciljem zaštite zdravlja naših kupaca i svih ostalih dionika te odgovornog pristupa ukupnom poslovanju, članice Fortenova grupe – Konzum, Velpro, Tisak i Roto Dinamic, samoinicijativno i preventivno iz svoje maloprodajne i veleprodajne mreže povlače sav asortiman bezalkoholnih pića proizvođača Coca-Cola. Ta privremena odluka Fortenova grupe vrijedit će sve dok od relevantnih institucija i proizvođača ne dobijemo službene informacije o sigurnosti proizvoda i upute o postupanju”, objavili su u priopćenju.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.