Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

SJAJNA VIJEST ZA ZNATIŽELJNE ENOFILE Bastion No.19, najvažniji vinski bar u Zagrebu, ponovno normalno radi

bastion

Bastion je najvažniji vinski bar u Zagrebu jer godinama jedini sustavno promovira razne žanrove prirodnih vina, segmenta vinske industrije koji iz godine u godinu postaje sve značajniji, a u Hrvatskoj je i dalje neopravdano zanemaren.

Bastion, smješten u Masarykovoj 19, prije par mjeseci se zatvorio ali srećom nakratko. Lokal su preuzeli suradnici i sumišljenici dugogodišnjeg vlasnika. Bastion se prije tri tjedna počeo zagrijavati radeći samo jednu smjenu, da bi ovih dana počeo s cjelodnevnim radnim vremenom, kao nekad. 

I crna ploča s vinima sliči na Bastionove najbolje dane. Tu su Miloš, Tscheppe, Meinklang, Piquentum, Balgera, Burja, Werlitsch i mnogi drugi istaknuti protagonisti prirodnih trendova u vinskoj industriji. Nije nam, doduše, jasno zašto na ploči nema vina obitelji Tomac, najvažnijih hrvatskih biodinamičara. 
Među prvima se uz točene Nove runde ističe izvrsni, opaki Oude Geuze ako ste spremni  potrošiti trinaest eura za 0, 375. Izbor jakih pića nije impresivan, ali tu su ipak Kavalan, Kilchoman, Delamain i plavi Johnnie.

Za kave su tradicionalno zaduženi Lively Roasters, koji su dobili uočljivu crvenu ploču na fasadi. Ponovno otvaranje Bastiona 19 velika je vijest za znatiželjne zagrebačke enofile, ali i za sve one koji vole  uživati u dobrom pivu i posebnim kavama u civiliziranom ambijentu.  

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.