Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Napokon možemo pohvaliti i Orijent. Imaju najefektnije uređen izlog za Noć vještica

Otkad je prije četiri ili pet godina promijenio vlasnike, zagrebački Orijent nije nam davao baš puno razloga za pohvale. Orijent se, naprosto, iz gastronomske slastičarne pretvorio u jednu od bezbrojnih hrvatskih mediokritetskih slastičarnica. Jutros nas je, međutim, Orijent iznimno ugodno iznenadio.

U Orijentovom smo izlogu, naime, ugledali veliku crnu “instalaciju” posvećenu Noći vještica. Orijentova crna sablast vjerojatno je najatraktivnija dekoracija koju smo u povodu ovogodišnjeg Halloweena vidjeli u Zagrebu. Osim što efektno izgleda, Orijentova posveta ima i određenu društvenu težinu. Živimo u vremenu kad se u javnosti javlja sve više glasova protiv slavljenja Dana vještica.

Tvrdi se kako je Haloween antikršćanski, čak i sotonistički ritual što je, naravno, primitivna i praznovjerna besmislica. Obilježavanje Noći vještica zabavan je društveni običaj, koji nema apsolutno nikakvu idelošku ili teološku vrijednost. Osim što se istaknuo veselim obilježavanje Halloweena, Orijent je pokrenuo i bogati sezonski program slastica, od kestena koji naravno uključuje kesten pire.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.