Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Brad Pitt je lansirao novi šampanjac. Petite Fleure je ‘pristupačnija’ verzija njegova ekskluzivnog rosea Fleur de Miraval

Brad Pitt je prije tri godine u suradnji s uglednom šampanjskom kućom Pierre Peters napravio šampanjac Fleur de Miraval. Rose šampanjac od 75 posto chardonnaya i 25 posto pinot noira ekskluzivno je vino.  Proizvodi se u samo 20 tisuća boca, što je za kriterije šampanjske industrije neznatno.

Fleur de Miraval probali smo lani, riječ je o sjajnom, supstancijalnom šampanjcu diskriminatornom i cijenom (300 do 400 eura) i karakterom. Stoga su Brad Pitt i Pierre Peters odlučili lansirali pristupačniji rose. Petite Fleur također se radi od chardonnaya, koji dolazi iz vinograda Mesnil-sur-Oger i pinot noira iz susjednog Vertusa. Petite Fleur predstavljen je kao mekši, razigraniji rose šampanjac od Fleur de Miravala.

Međutim, i Petite Fleur se kao i Fleur de Miraval proizvodi u svega dvadesetak tisuća boca i prodavat će se po cijeni od oko 100 eura. U korist Brada Pitta, čovjek je dokazao da zna birati suradnike (Miraval svoja mirna vina proizvodi s obitelji Perrin, šampanjce s Petersom), da već više od deset godina ima jedan od najboljih rosea na tržištu i da je usred rata za vlasništvo nad posjedom i vinarijom Miraval koji na sudovima vodi s bivšom suprugom Angelinom Jolie, uspio lansirati dva nova šampanjca i s Fleur de Miravalom postati službeni dobavljač šampanjca za ceremoniju dodjele Oscara.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.