Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

MASTERCLASS REBULA 23 Vinari iz Brda darovali su Caroline Gilby unikatne zlatne naušnice u obliku bobe i lista rebule

Prvi dan šestog  Masterclassa Brda Home of Rebula završio je domjenkom i kušanjem lanjskih rebula u Vinskoj kleti Edi Simčič u mjestu Vipolže blizu talijanske granice.

Masterclass Brda Home of Rebula uvjerljivo je najstručnija i najprofesionalnije organizirana vinska smotra u ovom dijelu Europe; Masterclass posvećen rebuli dosad je postigao iznimno mnogo u međunarodnoj afirmaciji najvažnije vinske sorte pograničnog vinogorja Brda/Collio.

Na sinoćnjem je eventu Marjan Simčič, utemeljitelj Masterclassa, u ime Konzorcija Brda poklonio Caroline Gilby unikatne zlatne naušnice u obliku bobice rebule i rebulinog lista. Iza ovog detalja je simbolika važna za vinare iz Brda.

Caroline Gilby MW

Caroline Gilby Master of Wine, Decanterova dugogodišnja suradnica, iznimno je zaslužna za promoviranje terroira Brda i vina proizvedenih od rebule. Gospođa Gilby često posjećuje i Hrvatsku i zaista veoma dobro poznaje hrvatska vina.

Sinoć smo u neobaveznom  ugođaju na prelijepoj terasi vinarije Edi Simčič kušali sedam ili osam bazičnih rebula iz lanjske, vrlo vruće i suhe berbe: vina su puna, bogata, ali i prilično svježa i mineralna, s dobrim potencijalom  odležavanja. U srijedu, drugi dan Masterclassa u dvorcu Vila Vipolže, održava se središnje kušanje s raspravom o svim predstavljenim vinima.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.