Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Hoće li David Skoko i Tom Gretić ugroziti dominaciju Masterchefa na hrvatskim televizijama?

Masterchef je u zadnjih nekoliko godina, usprkos svim svojim slabostima uvjerljivo najgledanija hrvatska televizijska emisija posvećena hrani. No Masterchef, budimo realni, već dugo nema ozbiljnu konkurenciju. Tri, dva, jedan – kuhaj! uglavnom je tek blijeda Mastetchefova polukopija.

Međutim, ove jeseni i zime na HTV i RTL dolaze dvije ambiciozne emisije o hrani, koje bi mogle privući vrlo mnogo gledatelja. Riječ je o Motoru, lozi i kuhači, cestovnom gastro showu ultrapopularnog Davida Skoke, i hrvatskoj  verziji Hell’s Kitchena u kojoj ulogu Gordona Ramsaya preuzima Tom Gretić.

Obje ove emisije i prije prvog emitiranja imaju veliku stratešku prednost u usporedbi s Masterchefom. Riječ je o njihovim voditeljima. David Skoko najtelevizičniji je i vjerojatno najpopularniji hrvatski chef. Osim toga, David Skoko jedan je od nakompetentnijih hrvatskih chefova.

Tom Gretić, bez obzira na sve što mu se dešavalo zadnjih godina, tehnički je perfektan chef i s autoritetom može voditi Hell’s Kitchen.  HTV i RTL u jesenske su i zimske gastroprograme ušli s puno jačim igračima od Masterchefa.

Osim toga, Hell’s Kitchen dijeli ozbiljan novac: 30 tisuća eura nije loša nagrada za pobjedu u showu, a publika voli gledati TV natjecanja s privlačnom novčanom nagradom. Ove ćemo jeseni i zime vidjeti mogu li Skoko i Gretić ugroziti dominaciju Masterchefa na hrvatskim televizijama.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.