Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Policija je potvrdila da je Mint namjerno zapaljen. Kao i mnogi zagrebački klubovi unatrag dvadesetak godina

Policija je danas službeno objavila da je noćni klub Mint u Andrašecovoj ulici namjerno zapaljen. Netko je oko tri ujutro podmetnuo požar, a šteta iznosi oko 100 tisuća eura. Riječ je, nažalost, o sudbini tipičnoj za mnoge zagrebačke noćne klubove, čiji se investitori međusobno obračunavaju paležima ili pak reketari utjeruju dugove i novac za zaštitu podmetanjem požara.

Samo između 2012. i 2017. na Jarunu su gorjela barem četiri noćna kluba; jedan od zapaljenih narodnjačkih klubova kasnije je nastavio raditi u hotelu Westin, što je dosta nevjerojatna blamaža za hotel s navodnih pet zvjezdica. U jednom se jarunskom klupskoj paležu vatra bila proširila i na obližnji restoran Lido. A kad zagrebački noćni klubovi ne gore, u njima ili ispred njih nemilosrdno se puca: od Pashe prije mnogo godina, do Ritza ovog proljeća.

A njihovi vlasnici često završavaju u zatvoru zbog droge ili nasilja. Clubbing u Zagrebu najgori je i najopasniji segment ugostiteljskog posla, kojim se ne bi trebao baviti ni jedan ugostitelj, koji dugoročno drži do svoje poslovne reputacije. S druge strane, clubbing može donositi strahovito puno novca, desetke tisuća eura vikendima, od toga vrlo mnogo u cashu. Zato clubbing privlači i legalne investitore i kriminalce. Klubove, naravno, ne treba zabranjivati. Ali, njihov bi se rad morao puno preciznije regulirati i nadzirati.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Policija je potvrdila da je Mint namjerno zapaljen. Kao i mnogi zagrebački klubovi unatrag dvadesetak godina

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min