Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

MOTOR, LOZA, KUHAČA Nova serija Davida Skoke na HRT-u počinje 4. listopada 

HRT ovih dana intenzivno najavljuje svoj novi projekt s Davidom Skokom, dokumentarni serijal Motor, loza, kuhača. Kako nam je Skoko nedavno rekao, serija u devet 25-minutnih epizoda predstavlja devet hrvatskih vinara, s fokusom na obiteljske vrijednosti, njihov odnos s prirodom i ljudski faktor u vinarstvu.

U traileru za seriju pojavljuju se Gianfranco i Antonella Kozlović, a među vinarima koje Skoko predstavlja najavljeni su i Matuško i Degarra. Emisija se počela snimati proljetos, redatelj je Radislav Jovanov Gonzo, scenaristica Tanja Tušek, a producentica Inja Korać. U svakoj epizodi Skoko putuje motorom i kuha u vinarijama koje posjećuje, koristeći lokalne namirnice i svoj putujući špaher na drva.

David Skoko u najširoj je javnosti postao poznat upravo zahvaljujući televiziji, još u vrijeme dok je kuhao u obiteljskoj konobi Batelina u Banjolama. Skoko i Batelina bili su legendarnoj epizodi Bourdainove serije posvećenoj Hrvatskoj, nastupao je u showu Kruške i jabuke, bio je jedini chef u serijalu Jezikova juha koji nije htio vikati na kandidate, za 24Kitchen snimio je serijal Stari gušti, nova kužina i niz TV reklama za velike hrvatske proizvođače hrane i trgovce. Skoko već nekoliko godina ne kuha u restoranu. Kad ne snima, vodi edukacije za profesionalne kuhare i već je nekoliko sezona domaćin Aminessovih večera u Novigradu, na kojima gostuju vodeći hrvatski i regionalni kuhari.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

MOTOR, LOZA, KUHAČA Nova serija Davida Skoke na HRT-u počinje 4. listopada 

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min