Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

DOLCE VITA U ESPLANADI Na terasi Oleander ovaj mjesec traje Solaire Hour, posvećen šampanjcima Veuve Clicquot

Veuve Clicquot iz Reimsa jedna je od starijih i svakako najutjecajnijih šampanjskih kuća. Veuve Clicquot lani je proslavio 250. rođendan. A ove godine Veuve Clicquot u brojnim svjetskim gradovima, pa tako i u Zagrebu, u hotelu Esplanade organizira Solaire Hour.

Solaire Hour dobio je naziv po ikonografskoj etiketi bazičnog Veuve Clicquotova šampanjca, koji se ovih dana toči na terasi Oleander i u Esplanadinom baru. Uz osnovni Yellow Label Veuve Clicquot, na Esplanadinoj su se karti šampanjaca u povodu Solaire Houra našli La Grande Dame iz 2015. i Vintage iz 2002. koji je dostupan samo u magnumima.

La Grande Dame prestižni je cuvee Veuve Clicquota uveden 1972. u povodu 200 godišnjice tvrtke. La Grande Dame dobio je ime po Barbe Nicole Clicquot Ponsardin, koja je u 24. godini ostala udovica, preuzela šampanjeriju i zauvijek, nizom reformskih i tehnološki inovativnih poteza, promijenila svijet šampanjca.

U Esplanadi se u povodu Solaire Houra nudi La Grande Dame iz 2015. Radi se o raskošnom, moćnom, izrazito intenzivnom šampanjcu baziranom na crnom pinotu. Vintage iz 2002. koji nismo probali, sada bi morao biti u izvanrednom stanju. Naime, 2002. bila je. uz 2008. i 2012. najbolja šampanjska berba ovog stoljeća a Veuve Clicquotovi vintage šampanjci veoma dugo dozrijevaju: sjećamo se vintagea iz 1985. i 1988. koje smo otvorili u siječnju 2008. i koji su još bili prepuni energije, svježine i vibrantnosti.

Na terasi Oleander i u Esplanadinu baru uz Veuve Clicquotove se šampanjce tijekom popodneva može naručiti atraktivni etažer s puno slanih i slatkih zalogaja, dok se do kasno navečer poslužuju barska jela  chefice Ane Grgić Tomić.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.