Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

NE PREPORUČUJEMO Milka Choco Brownie primjer je konditorskog proizvoda kakav za desetak godina možda neće postojati 

Milka Choco Brownie sadrži 64 grama šećera i masnoća na 100 grama biskvita. Premda se, po imenu, radi o čokoladnom biskvitu, raznih je čokolada u Milkinim browniesima tek oko 20 posto. U klasičnim receptima za brownie čokolada i kakao čine oko 50 posto ukupnog sadržaja, a jedina je masnoća najčešće maslac, kojeg u Milkinim biskvitima naravno nema. Ali zato ima palminog ulja. 

Milkin Choco Brownie tipičan je primjer konditorskog  proizvoda kakav bi za desetak godina mogao nestati s tržišta, jer je nutricionistički nepodnošljiv i staromodan. Kao što se države na Zapadu već desetljećima bore protiv cigareta, tako će se, samo je pitanje vremena, uskoro početi aktivno boriti protiv viška šećera i nezdravih masti u masovnim industrijskim proizvodima.

Sam okus Milka Choco Browniea jednako je loš kao i nutritivi sadržaj. Već na pravi griz ustima se razlijeva agresivna slatkoća od koje zubi i desni gotovo da trnu. Okus čokolade definitivno je u drugom, možda i u trećem planu. Tekstura je, međutim, dosta solidna, mekana, gotovo sočna i donekle asocira ma prave browniese.

No, teksturi usprkos, radi se o još jednom Milkinom vrlo lošem proizvodu, kojem čak ni cijena nije pretjerano jak prodajni  argument, jer kutija od 150 grama košta 2,89 eura, što je otprilike jednako kao 100 grama veoma dobre tamne čokolade nekih brendova boljih od Milke .

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

NE PREPORUČUJEMO Milka Choco Brownie primjer je konditorskog proizvoda kakav za desetak godina možda neće postojati 

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min