Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

FENOMEN BASTIANOVA USPJEHA Ne znamo ni za jednu novu vinariju koja je tako brzo zavladala tržištem

bastian-rose

U srijedu smo svratili na brzi ručak u Batak na Kvatriću. Konobar nas je odmah ponudio  Bastiànovom Malvazijom. U četvrtak prije puta u Poreč na Tunalicious festival, lagano ručali smo u Esplanadinom Bistrou. Voditelj Bistroa Ivan Trbušić, jedan od najuzornijih hrvatskih ugostiteljskih profesionalaca, obavijestio nas je da su ostali bez  Bastiànova Rosea, onog koji se puni u bocu poput Miravalove, jer je rasprodan. 

U petak navečer u Valamarovu vinskom baru Parentino na porečkoj Rivi uspjeli smo popiti par čaša  Bastiànova Rosea.  Bastiàn se prvi put predstavio javnosti prije samo osamnaest mjeseci, na lanjskoj Vinistri. U tih osamnaest mjeseci  Bastiàn je uspio ući u Batak, najveći hrvatski restoranski lanac, u Valamar, najveću hrvatsku hotelsku tvrtku, i u Esplanadu, najugledniji hrvatski hotel. I u još vrlo mnogo restorana i barova. Zaista se ne sjećamo ni jedne veće debitantske hrvatske vinarije koja je ostvarila takav tržišni blitzkrieg, uz koji su stigle i nagrade: dva uzastopna zlata na Vinistri za Malvaziju i Decanterovo srebro za Rose.

U čemu je tajna fenomena  Bastiàn? U efikasnoj sinergiji visoke stručnosti i razumne, prijateljske poslovne politike. Glavni  Bastiànov konzultant Milan Budinski precizno je definirao žanrove i stilistiku glavnih  Bastiànovih vina.

Vlasnici bujskog  Bastiàna, zagrebački bračni par Leko, dosad su povukli niz racionalnih poteza kad je riječ o distribuciji, imidžu i politici cijena. Idući je logičan korak ulazak  Bastiàna u bar jedan od velikih trgovačkih lanaca budući da  Bastiàn, kad se radi o malvaziji, raspolaže dostatnim količinama. Vidjet ćemo hoće li i nove  Bastiànove etikete slijediti uspjeh Malvazije i Rosea. 

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

FENOMEN BASTIANOVA USPJEHA Ne znamo ni za jednu novu vinariju koja je tako brzo zavladala tržištem

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min