Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vodnjanka je, dakle, za dvije klase najbolji pulski restoran

U pulskoj smo Vodnjanki u subotu popodne pojeli skoro cijeli riblji meni i pola mesnog menija.

S mesnog smo menija naručili ručno rezani pršut, salamu od boškarina  i selekciju sireva, koja je uključivala jedan teži Kumparičkin. Zatim smo probali izvrsne teleće polpete  i još finiji gulaš od boškarina.

S ribljeg jelovnika naručili smo tanjur malih predjela, koji je sadržavao izvrsnu paštetu od brancina. još bolju mariniranu strijelku i najbolje srdele na savor u cijeloj Istri. Slijedile su genijalne minijaturne sipice s grila i šarag ubijen puškom koji se, dakle, ubraja u naše najukusnije ovoljetne  ribe na Jadranu, u rangu puno većih šaraga iz Vile Nai. Uz šarga i sipice dobili smo sjajnu čvrstu, klorofilnu blitvu koje nije bila kontaminirana sirovim češnjakom.

Ručak smo završili fantastičnom selekcijom istarskih  sireva. Dominirao je, prirodno, Kumparičkin opaki, teški hiperaromatični, seksi užegli, više od dvije godine stari kozji sir koji se perfektno  složio se Glenmorangiejem. Šteta je što Vodnjanka ne toči Lagavulin i Laphroig, koji bi se još bolje slagali s ovim nevjerojatnim sirom.

Ručak smo počeli buteljom Pol Rogera, da bi zatim popili po buteljku Dobravčeve. Coronicine i Benvenutijeve  mlade malvazije. Vrhunski ručak za petero u pulskoj Vodnjanki platili smo 430 eura. Otišli smo sretni, zadovoljni i impresionirani. Vodnjanka je za dvije klase najbolji pulski restoran.

Vodnjanka je izbjegla minus pet zbog dvije teže tehničko-servisne pogreške. Prvo, salata od hobotnice bila je neugodno žilava. Drugo, uz sir se baš uvijek, obavezno, servira kruh. Vrlo ljubazni i profesionalni konobari zaboravili su nam donijeti kruh uz sir.

VODNJANKA

Ulica Dinka Vitezića 4, Pula

HRANA +4/5  VINA -4/5  SERVIS 4/5   AMBIJENT -4/5

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.