Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

VELIKA RACIJA U GRČKIM LJETOVALIŠTIMA Barovi i restorani masovno prodaju ostatke pića sa stolova drugim gostima i drže švercani alkohol

kokteli-cijene

Nedavno je bivši zaposlenik jednog od restorana slavnog turskog chefa Nusreta Gokçea svjedočio da su Gokçeovi konobari ostatke skupih vina sa stolova točili drugim gostima. To je dodatno osramotilo ionako kontroverzne Salt Baeove restorane, no u grčkoj je otkriveno nešto još gore, da ta odvratna praksa u tamošnjim masovnopopularnim turističkim destinacijama postaje poslovni model.

U ljetovalištu Kavos na Krfu fnancijska policija utvrdila je da su konobari ostatke pića koja gosti nisu popili prelijevali u tankove i kasnije ih točili novim gostima. Lokalna samouprava tvrdi da već neko vrijeme zna da se te prevare i da se bori protiv njih.  Državi su, pak, relevantne jer je prelijevanje i falsificiranje pića utaja poreza. Osim što su gostima davali nepopijena pića prethodnih gostiju, u barovima u Kavosu prodavali su švercani alkohol i pića bez markica.

Zatvoreno je 28 lokala koji moraju platiti novčane kazne da bi ih ponovno otvorili. Sedam lokala optuženo je za prodaju švercanog i falsificiranog alkohola. Ukupno, 26 tvrtki u Kavosu nije izdavalo račune čime su ilegalno zaradili 270.000 eura. Racije se nastavljaju na drugim popularnim grčkim destinacijama.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

VELIKA RACIJA U GRČKIM LJETOVALIŠTIMA Barovi i restorani masovno prodaju ostatke pića sa stolova drugim gostima i drže švercani alkohol

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min