Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

SPEKTAKL U ZAGREBAČKOM HILTONU Enrico Derflingher, jedan od najvažnijih talijanskih chefova 21. stoljeća, 23. rujna gostuje u Oxbu

Restoran OXBO zagrebačkog Hiltona DoubleTree u subotu 23. rujna priređuje prilično spektakularnu večeru. U OXBO-u gostuje Enrico Deflingher, jedan od najboljih talijanskih chefova 21. stoljeća. Derflinghera će ugostiti Hiltonov izvršni chef Marinko Topalović. Dvojica će chefova zajedno pripremati pet slijedova uz pairing s vinima talijanskih vinarija Bava Vini i Nera Vini.

Rođen u Lecceu 1962, diplomirao 1977. na Institutu za hotelijerstvo u Bellagiu, kuharsku profesiju učio je u nekima od najboljih europskih restorana i hotela. U 26. godini postao je prvi Talijan glavni chef Buckinhamske palače i radio kao privatni chef tadašnjeg princa Charlesa i Lady Diane.

Nakon mandata u Buckinhamskoj palači Deflingher je od 1991. postao glavni chef Bijele kuće u mandatu Georgeom W. Busha starijeg.  Godine 1994. u svom restoranu u Firenci dobio je prvu Michelinovu zvjezdicu, koju mu je uručio osobno njegov mentor Paul Bocuse. Nakon toga otvorio je Eden of Rome a zatim je tri godine bio executive chef Palace Hotela u St. Moritzu.

Enrico Deflingher svojedobno je proglašen najboljim svjetskim kuharom u izboru Five Star Diamond Award. Od 2017. godine predsjednik je udruge Euro Toques.  Rezultate ove briljantne karijere zagrebačka će restoranska publika u subotu imati priliku upoznati kroz pet slijedova večere koju je Derflingher prirediti zajedno s Hiltonovim executive chefom Marinkom Topalovićem. “Zaista se veselim sto ću imati priliku raditi s kuharskom legendom kao što je chef Derflingher čiju karijeru sam pratio, a posebno se radujemo što će nam prenijeti i neke nove tehnike pripreme velikih kulinarskih klasika,“ rekao je Topalović uoči večere čija tema će biti ispreplitanje utjecaja i komunikacija kultura. “Hrana je globalna poruka koja spaja ljude,” kaže Enrico Derflingher, “Oduševljen sam što ću donijeti talijanske okuse u Hrvatsku i podijeliti ovo kulinarsko iskustvo s gostima večere u Hiltonovom Oxbo restoranu. Bit će to nezaboravna večer izvrsnih okusa i otkrivanja talijanske gastronomske tradicije.” Cijena večere je 190 eura po osobi.

Food and wine pairing Sapori Italiani by Enrico Derflingher i Marinko Topalović

Oxbo, Hilton DoubleTree

Ulica grada Vukovara 269a 

 23. rujna 2023. u 19:00

Cijena 190 Eura

Informacije i rezervacije: 01/ 6001914 i [email protected]

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

SPEKTAKL U ZAGREBAČKOM HILTONU Enrico Derflingher, jedan od najvažnijih talijanskih chefova 21. stoljeća, 23. rujna gostuje u Oxbu

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min